USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Щоб бізнес почав платити «білі» зарплати, необхідно знижувати податки, – Ігор Палиця

14 Грудня 2021 09:40
За даними Держстату, 20,5% українців отримують зарплату «в конвертах». Схожі цифри опублікував і Центр Разумкова – згідно з соцопитуваннями, кожен п’ятий українець працює без офіційного оформлення. Через це втрати держбюджету та Пенсійного фонду, за оцінками дослідницького центру «CASE Україна», становлять 110–150 млрд грн на рік.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат України, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця.

Як зазначає парламентар, головна біда в тому, що люди, які сьогодні працюють неофіційно, не матимуть права на пенсію. Уже через декілька років мільйони українців похилого віку залишаться взагалі без засобів для життя. Адже сьогодні переважна більшість живе від зарплати до зарплати та не може відкладати гроші на майбутнє. Усі спроби влади примусити бізнес виплачувати гроші офіційно призводять до зворотного ефекту – податковий тиск змушує підприємців узагалі заходити в тінь.

Читати ще: Українська влада готова продатися за черговий кредит від ЄС, – Ігор Палиця

Щоб бізнес почав платити «білі» зарплати, необхідно знижувати податки. Економічний ефект від цього набагато перевищить очікування від податкових зборів, наголошує народний депутат.

Партія «ЗА Майбутнє» пропонує заходи з детінізації бізнесу, які передбачають, зокрема:

– Поступове зниження впродовж 3–4 років податку на доходи фізосіб із 18% до 11% та єдиного соціального внеску з 22% до 15%.

– Водночас необхідно збільшити частку ПДФО для місцевих бюджетів до 100%.

«Зниження податків на працю дозволило Грузії за 10 років збільшити податкові надходження в 4 рази та стимулювало розвиток підприємництва й економіки в цілому. Упевнений, що цим шляхом має рухатися і Україна», – підсумовує Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Луч Показати IP 14 Грудня 2021 10:35
Молодець палиця в президенти його
Богдан Показати IP 14 Грудня 2021 10:40
Думаю, по-іншому. Скільки спостерігаю за життям, совість і чесність це не надійний параметр. Надійно це контроль звільнення, штрафи.
Хольц Показати IP 14 Грудня 2021 11:24
Мудре рішення
ФОП Показати IP 14 Грудня 2021 12:21
Бізнес платить і зарплати білі,і податки космічні. Затягують зашморг,як можуть.Владі мало і мало.Нам на хліб лишається,вже без масла. Україна,вставай!!!! В мене одне питання-куди йдуть наші податки?????
Анонім Показати IP 14 Грудня 2021 18:35
Зниження податків не вплине на збільшення білих зарплат. Зниження потрібне для оздоровлення економіки. Білизна зарплат залежить від соціальної грамотності найманих працівників та суворого державного контролю за порушення трудового законодавства.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus