USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Щоб не перетворилися в хаотичну забудову: в Луцьку пропонують навести лад на дачних масивах

17 Листопада 2021 13:31
Аби дачні масиви та садівничі товариства не перетворилися в райони хаотичної забудови, їх потрібно приводити до ладу. Адже до міської ради все частіше звертаються громадяни з проханням перевести садовий будинок у дачному масиві в житловий фонд, щоб там можна було зареєструватися.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради, на якому розглянули кілька проєктів рішень про переведення садового будинку в Луцьку чи селах приєднаної громади в жилий будинок.

Член виконкому Олег Іванюк звернув увагу, що через 10 років місто може стикнутися з проблемою хаотичної забудови.

«Прийняли зміни до нормативних актів і внесли зміни до процедури переведення садових будинків у житлові. Зараз за результатами розгляду заяви уповноважений орган приймає рішення про надання дозволу чи відмову», – сказав він і наголосив, що необхідно посилити контроль за цією ситуацією.

Читати ще: «Луцькі фавели»: забудовникам пропонують звернути увагу на дачні масиви

Луцький міський голова Ігор Поліщук погодився з тим, що у вказаних мікрорайонах потрібно наводити лад.

«Так, необхідно наводити лад, приводити ситуацію в дачних масивах, садівничих товариствах у відповідність до єдиних вимог чи стандартів. Скоро настане той час, коли в нас почнуть вимагати, щоб ми розчистили сніг, зробили благоустрій, допомогли вивезти сміття тощо. Але ці ділянки – приватна власність людей. Там уже є об’єкти нерухомості. Тому питання нині – в тому, чи дозволити людині зареєструватися там. Ми не змінюємо статус дачного будинку на житловий чи на якусь комерційну забудову», – пояснив мер.

Він пригадав, що були випадки, коли люди зверталися до суду, аби зареєструватися в дачному будинку.

«Ми все одно будемо зобов’язані надати такий дозвіл людям. Були прецеденти, коли до цього нас зобов’язував суд. Тому нам недоцільно змушувати людей звертатися до суду, платити судовий збір. Потім цей судовий збір буде покладено на нас, тому що люди виграють справи. Ми просто створюємо додаткові перешкоди собі й людям. На жаль, ми не можемо зараз змінити ситуацію. Мені здається, цим людям потрібно допомогти приписатися, аби їхня дитина пішла в садок, школу», – зазначив Ігор Поліщук.

Урешті члени виконкому погодили всі проєкти рішення про переведення садового чи дачного будинку в Луцьку чи селах приєднаної громади в житловий будинок.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Василь Показати IP 17 Листопада 2021 14:05
А потім потрібно буде проводити інженерні мережі міста через приватну власність.Або розширяти мережі міста-і проблема буде ще більша.
Лучанин до Василь Показати IP 17 Листопада 2021 14:34
Звичайно що буде потрібно. Про це треба було думати ще років з 20 тому. Зараз просто є дороги між ділянками і тудою можна провести все що необхідно, а людям запропонувати скинутися на вигідних умовах. Я думаю що всі дачники в перспективі дивляться на те щоб там побудуватися і жити, тому наперед проведені комунікації нікому не зашкодять.
я Показати IP 17 Листопада 2021 15:32
Вот Иванюку есть дело до чужих дач...., у себя в Гараджу пусть инвестора пригласит...
дачник Показати IP 17 Листопада 2021 15:50
Іванюк сам не знає, що говорить. Посуд би йому мити в радянській заводській їдальні.
Категорія А Показати IP 17 Листопада 2021 16:50
Зробили людям послугу, тільки, правда, ведмежу !
Ранг Показати IP 17 Листопада 2021 17:26
Непрофесійний підхід ! Переводити у житловий фонд треба не окремі садові будинки, а треба розпочинати з розробки проектної документації по комплексному переведенню садівничого масиву у житловий масив ! Передувати цьому має розробка документації житлового кварталу по траспортній мережі, вуличній мережі, інженерній інфраструктурі, розміщенню об'єктів соціальної сфери, а потім вже логічно і послідовно перейти до легалізації житлової забудови. А то надання статусу вирваним з констекту окремим житловим будинкам призведе до великимх містобудівних проблем, судовим позовам, до недобросусідських відносин і весь негатив буде сконцентрований на міській владі ! А люди, як завше, будуть звично мучитись !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus