USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку зросла вартість оренди торгових площ на ринках

3 Березня 2021 18:21
Відтепер вартість послуги з надання в оренду торгової площі на ринках міста Луцька становитиме 119 гривень за один квадратний метр. Із жовтня 2018 року ця сума зросла на 25 гривень 70 копійок.

Про це стало під час засідання виконавчого комітету 3 березня.

Як повідомив директор департаменту економічної політики Борис Смаль, до Луцької міської ради звернулися представники КП «Луцькі ринки».

Так, у 2018 році комунальному підприємству «Луцькі ринки» передали у постійне користування земельні ділянки на вулиці Карпенка-Карого, 1 (ринок «Завокзальний») та на вулиці Глушець, 1 (ринок «Центральний») для здійснення господарської діяльності з наданням в оренду торгової площі. З жовтня 2018 року вартість оренди на торгові площі на ринках міста становила 97,30 гривень за метр квадратний в місяць.

Однак з 29 січня минулого року згідно із рішенням міської ради у «Луцьких ринків» забрали право користування ділянкою на вулиці Глушець, 1. Унаслідок цього, комунальне підприємство втратило понад 60 % від загальних доходів та отримало збитків від господарської діяльності у 2020 році в сумі понад 172 тисячі гривень.

Натомість, у зв'язку зі змінами у фінансово-господарській діяльності КП «Луцькі ринки» переглянуло розрахунок вартості послуг з надання в оренду 1 м2 торгової площі.

Витрати з оплати праці розрахували із затверджених на підприємстві штатного розпису та положення про встановлення доплат та надбавок.

Тож, у зв’язку із зменшенням обсягу виконуваних робіт та для ефективного забезпечення господарської діяльності, штат працівників підприємства скоротили з 19 до 8 штатних одиниць. Середня заробітна плата одного штатного працівника на підприємстві становить 11 тисяч 225 гривень.

Виробничі витрати передбачають витрати на заробітну плату контролерів із врахуванням внесків на соціальні заходи, прибирання території, вивіз сміття, охорону території, ремонт покрівлі торгових рядів, покращення охорони території ринку шляхом впровадження відео нагляду тощо.

Натомість, податок на землю врахували відповідно до оцінки вартості земельних ділянок, здійсненої Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області, сума якого за рік становитиме понад 39 тисяч гривень.

Адміністративні витрати передбачають витрати на заробітну плату із урахуванням внесків на соціальні заходи, програмне забезпечення для здійснення господарської діяльності та здачі звітності, послуги банку, витрати на оренду офісу, комунальні послуги, канцтовари тощо.

Відповідно до розрахунків вартість послуги з надання в оренду 1 метра квадратного торгової площі встановили на рівні 119 гривень на місяць (з ПДВ).

«Це – найнижча вартість із тих, які пропонують на інших ринках», - резюмував Борис Смаль.

Тож члени виконкому проект рішення ухвалили.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ФОП Показати IP 3 Березня 2021 19:09
Ото, блін, економічне обгрунтування оренди ! Методом від зворотнього !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus