USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Щоб відрізати бабці воду, у селі під Луцьком ганяли спецтехніку. ФОТО. ВІДЕО

1 Серпня 2009 10:00
Доволі неоднозначна ситуація склалася у селі Несвіч, що неподалік від обласного центру Волині. Тут місцевій мешканці Ганні Мельник за нібито заборгованість обсягом приблизно 260 гривень хотіли відрізати водопостачання, навіть спецтехніку пригнали. Про це 1 серпня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як розповів син ґаздині Сергій Мельник, водопровід цією вулицею у селі Несвіч провели ще за радянських часів. Згодом сільрада передала водопровід вартістю до 100 тисяч гривень на баланс СГПП «Несвіч». Таким чином, родина Мельників (як пайовики колгоспу) теж, імовірно, є балансоутримувачами.
Минулого року нормального водопостачання фактично не було. За словами пана Мельника, вода день є, а місяць – нема. Зрештою, мешканці кількох будинків скинулися та відремонтували мережу. Однак керівництво СГПП «Несвіч» почало вимагати, аби селяни заплатили за воду, якою начебто користувалися. Зокрема родині Мельників якимсь чином нарахували приблизно 260 гривень, хоча на підставі чого – невідомо. Адже селяни ніяких угод на водопостачання із СГПП «Несвіч» не укладали.
За словами Сергія Мельника, він готовий заплатити за воду, яку родина спожила цього року. Однак за воду, яка «пішла в землю» через діряві труби, віддавати гроші не має наміру.
Тож, очевидно, такі бунтівні селяни керівництву СГПП «Несвіч» не подобаються. Тож учора, 31 липня, директор сільгосппідприємства Володимир Кучера «очолив» спробу відрізати від водопостачання садибу Мельників. Щоправда, люди стали на заваді, вимагаючи надати документи, на підставі яких відрізають воду.
Одних документів їм не надали, а спецтехніку відігнали. У розпорядженні «Волинських Новин» - аматорське відео, на котрому видно, як саме розгорталися події.
Це не єдиний інцидент, який стався між СГПП «Несвіч» та родиною Мельників. Сергій Мельник розповідає, що має  державний акт на власності на земельну ділянку площею майже гектар. Коли навесні приїхав на поле працювати, то побачив, що вже десь 60% засіяли працівники сільгосппідприємства «Несвіч».
Власне, СГПП у січні начебто отримало цю земельну ділянку в оренду від сільради. Але, цікаво, що саме сільрада дала згоду на приватизацію земельної ділянки родиною Мельників ще в липні 2008 року. Однак у сільраді, каже Сергій Мельник, руками розводять – мовляв, розбирайтеся із СГПП самотужки.
Отримати якісь коментарі в сільськогосподарському підприємстві не вдалося. Натомість учора, 31 липня, неприємний інцидент стався зі знімальною групою телекомпанії «Аверс». Чоловік, якого охоронці на прохідній відрекомендували як начальника служби безпеки СГПП «Несвіч», застосував до оператора грубу фізичну силу, намагаючись вирвати камеру з рук.
Довідково:
Відповідно до статті 1 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» журналіст – це «творчий працівник, який професійно збирає, одержує, створює і займається підготовкою інформації для ЗМІ, виконує редакційно-посадові службові обов’язки в ЗМІ (в штаті або на позаштатних засадах) відповідно до професійних назв посад (роботи) журналіста, які зазначаються в державному класифікаторі професій України».
Згідно із чинним законодавством, журналіст має право на вільне одержання, використання, поширення (публікацію) та зберігання відкритої за режимом доступу інформації, а також відвідувати державні органи влади, органи місцевого та регіонального самоврядування, а також підприємства, установи і організації та бути прийнятим їх посадовими особами.
Тому доцільно нагадати, що частина 1 статті 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України регламентує: «Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів - карається штрафом до п\'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 2 Серпня 2009 07:52
Штативом по дурной голове дали? Какая служба, такая и охрана
Вінстон Показати IP 3 Серпня 2009 09:24
Тільки ЛОХі платять податки!
Анонім Показати IP 3 Серпня 2009 20:12
При чому тут податки? Договорів на постачання води немає.Питається за що ж платити і згідно чого?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus