USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Щонайменше 41 людина загинула під час сутичок у секторі Газа

14 Травня 2018 17:35
Щонайменше 41 особа загинула під час зіткнень в понеділок на кордоні між Ізраїлем та сектором Газа.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на CNN.

Це – найбільша кількість загиблих за один день з часу останньої хвилі демонстрацій, яка почалась більше шести тижнів тому. Найбільша кількість жертв перед цим була 17 осіб 30 березня – в перший день протестів.

Десятки тисяч зібрались біля лінії розмежування в понеділок, повідомляє Reuters, деякі наблизились до загородження на кордоні – лінія, яку керівники Ізраїлю не дозволяють перетинати палестинцям. Чорний дим від шин, підпалених демонстрантами піднявся у повітря. Протестувальники наблизились до лінії розмежування в понеділок - день, коли США готуються відкрити посольство в Єрусалимі.

Посадовці з охорони здоров’я заявляють, що 900 палестинців було поранено, включаючи 450 від пострілів.

«Сьогодні великий день, коли ми перетнемо загорожу і скажемо Ізраїлю і всьому світові, що ми не будемо під окупацією завжди», - сказав Reuters вчитель основ науки в секторі Газа Алі, який не побажав назвати своє прізвище.

Цього ж дня, керівники Ізраїлю та делегація США, включаючи міністра фінансів Стівена Мнучина та доньку і зятя президента Дональда Трампа Іванку і Джареда Кушнера планують взяти участь відкриття посольства, переміщеного з Тель-Авіва до Ізраїлю.

«Великий день для Ізраїлю», - зазначив президент США у твіті, коментуючи рішення перенести посольство до Ізраїлю, яке викликало обурення арабського світу.

У грудні 2017 року президент США Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю й оголосив про перенесення туди посольства, таким чином він виконав обіцяне під час виборчої кампанії. Це його рішення, що суперечить усталеній політиці Сполучених Штатів на Близькому Сході, наразилося на значну критику. Міжнародна спільнота переконана, що питання про статус Єрусалима має вирішуватися на ізраїльсько-палестинських переговорах з цього питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 15 Травня 2018 08:06
Коли ніби то траванули Скрипаля - то вереску по всіх ЗМІ було - тижнями.. А коли в Газі вбивають десятками і калічать сотнями - ЗМІ як щось в рот взяли... Тиша...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus