USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Щороку не менше п’яти лучан помирають від грипу», – головний медик

11 Лютого 2020 18:14
Згідно зі статистикою щороку від грипу та ускладнень після цього заховрювання помирають не менше п’яти лучан.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 11 лютого, розповів начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін.

З його слів, в Україні на даний момент медики зафіксували широке поширення захворюваності на грип та ГРВІ – епідеміологічний поріг перевищений на 43%. Він становить на цей сезон 466,7 випадків хвороби на 100 тисяч населення.

«За нашими даними, на шостий тиждень зими 2020 року на Волині продовжується зростання рівня захворюваності на грип та ГРВІ серед населення області. Цей показник на 38% вищий від епідемічного порогу, що відповідає високому рівню інтенсивності епідемічного процесу – на всіх територіях області. У Луцьку цей показник на 30% вищий епідемічного порогу. Найбільший ріст захворюваності відбувся у віковій групі від 5 до 14 років, а також серед дорослого населення. Захворіли цього тижня 3253 особи що на 583 особи більше ніж попередній тиждень», - розповів головний медик міста.

Він зауважив, що загалом з 1 січня 2020 року на ГРВІ захворіло 12 тисяч 307 лучан, з них 7701 дитина.

Окрім цього з початку року в Луцьку зафіксували 36 випадків захворюваності на грип. Із них лабораторно підтвердили 13 випадків. Із них один випадок грипу типу «Б» і дванадцять типу «А». Інші випадки підтверджені лише клінічно.

Із діагнозом ГРВІ до Волинської обласної інфекційної лікарні госпіталізували 116 осіб, з них 42 дорослих та 74 дітей. З грипом шпиталізували 11 лучан, серед яких 9 дітей та двоє дорослих.

Зі слів Володимира Лотвіна, згідно зі статистикою щороку у Луцьку від грипу та помирають не менше п’яти чоловік.

«Якщо дотримуватися простих правил, то шанси вберегтися від захворювання виростають у рази. Потрібно уникати великого скупчення людей, близького контакту з хворими, захворіли – лишайтеся вдома, прикривайте обличчя, ніс та рот під час кашлю і чхання, не торкатися обличчя, оскільки очі, ніс та рот – «вхідні двері» для інфекції. Ретельно очищайте поверхню, до якої торкаєтесь вдома та на роботі. Будьте фізично активними, уникайте стресу, пийте багато води та правильно харчуйтеся», - звернувся головний медик до лучан, і зазначив, що основною профілактикою від грипу є проведення вакцинації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus