USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Щороку в країні незаконно вирубують майже 120 тис. кубометрів лісів, – екологи

26 Грудня 2021 07:29
В Україні замовчується реальне екологічне лихо – щороку в країні незаконно вирубують майже 120 тис. кубометрів лісів на більш ніж 800 млн грн. Як наголошують природоохоронці, проблема незаконної вирубки лісів не має постійного висвітлення та адекватної оцінки більшості екологічних активістів.

Крім того, частина активістів взагалі далекі від реальних проблем довкілля, йдеться в сюжеті 5 каналу. Фахівці нарікають, що псевдоактивісти зосереджуються лише на маніпуляціях та популістичних заявах.

«Екотерористи діють дуже маніпулятивно, використовують екотематику як важливу і чутливу для населення... Діють в інтересах третіх осіб», – каже екологічний аудитор Іван Паламарчук.

Тим часом наслідки від того ж нищення лісів – катастрофічні. Регулярна вирубка дерев призводить до підвищення в атмосфері окису вуглецю на 6-12%. На додачу, це один із факторів руйнівних повеней у гірських районах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 26 Грудня 2021 08:30
Так ррийшов новий президент і зупинив всі незаконні вирубки! Чи виходить що ні, навпаки продовжив!?
Олесь до Анонім Показати IP 26 Грудня 2021 10:26
Приїдь той президент в Шацьк та подивися як лісовози по ночам їдуть в супроводі поліції і лісників . Того ж небачи ніхто , лісовози приведи . А піди спиляй сухостоя топити , заведи пилку за півгодини всі служби збіжаться і матимеш тяганини на пару років . Сам провіряв , бо лісничество встановило монополію на дрова , щоб це живучи в лісі неможна було дров заготовити самому то сміх . А тільки купляти у спеціально поставлених постачальників за 5 000 машина і то в чергу треба ставати .
ага до Анонім Показати IP 26 Грудня 2021 14:11
не тільки зупинив, а й уже висадив 1 млрд дерев!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus