USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині експерт покритикував програму Азарова

23 Грудня 2011 14:36
Для ефективної реалізації програми Кабміну «Партнерство «Відкритий Уряд» необхідно вносити серйозні зміни до чинного законодавства України. Зокрема, змінити закон про громадські організації та скасувати депутатську недоторканість.
Про це йшлося 23 грудня під час засідання Громадської ради при Волинській облдержадміністрації.
Начальник головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю ОДА Андрій Мельник розповів, що в Україні реалізовуватиметься програма «Партнерство «Відкритий Уряд».
З його слів, мета ініціативи – залучення населення держави до процесу прийняття рішень на всіх рівнях державного управління.
«Для цього проводяться консультації з громадськістю у 4 напрямках: боротьба з корупцією, розбудова інформаційного суспільства, впровадження адміністративної реформи та підвищення ролі громадян у процесі реалізації державної політики», – зазначив Мельник.
Для прикладу, він розповів, що надалі триватиме процес оптимізації роботи державних органів. «До роботи органів виконавчої влади активніше залучатимуться громадські ради, які мають можливість проводити громадську експертизу нормативно-правових актів. Також ширше використовуватимуться сучасні інформаційно-комунікаційні технології. Приміром, на Волині діє сайт «Адміністративні послуги», який значно полегшує отримання певних документів», – повідомив посадовець.
Найбільше зауважень висловив виконавчий директор Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу Михайло Шелеп. На його думку, аби ефективно реалізувати програму варто внести зміни до законодавства України в частині діяльності громадських організацій. Зокрема, він нарікає, що, реєструючи об’єднання громадян, потрібно виконати вимог більше, ніж при реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.
«У Верховній Раді вже лежить новий закон про громадські організації, який змінює цю процедуру, але його розгляд затягується», – зауважив член ради.
Шелепа дивує, що іноземні фонди виділяють значні кошти для українських ГО на виконання масштабних ініціатив у галузі формуванням громадянського суспільства, а державні структури дають невеликі за обсягом суми, яких достатньо лише для існування об’єднань.
«А потім ще й жаліються, що Сорос та інші просувають ініціативи, які потрібні тільки їм», – каже він.
На думку громадського активіста, державні органи влади повинні активніше рекламувати організації, аби люди долучалися до їх діяльності.
Також Шелеп вважає, що для боротьби з корупцією варто створити спеціальний орган, який цим займатиметься, та зняти привілеї з посадових осіб та депутатів.
На жаль, через ліміт часу більше пропозицій від інших членів ради не заслухали.
А пропозиції Шелепа запропонували внести до проекту програми «Партнерство Відкритий Уряд».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Базарник Показати IP 23 Грудня 2011 15:54
А скажіть, що Шелеп похвалив, не розкритикував, якщо не отримав бабок.
Іван Козолуп Показати IP 23 Грудня 2011 16:29
Дивлячись на картинку, яку ВН поставив, роблю висновки, що ВН на провладній стороні, а не тримає нейтралітет, як мають робити справжні незалежні журналісти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus