USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Шість країн ЄС готові прийняти 147 мігрантів, які перебувають біля берегів Італії

16 Серпня 2019 08:29
Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте повідомив віце-прем’єру Маттео Сальвіні, що шість країн Євросоюзу готові прийняти 147 нелегальних мігрантів з судна Open Arms.

«Франція, Німеччина, Румунія, Португалія, Іспанія і Люксембург щойно повідомили мені, що готові прийняти мігрантів», – наголошується в листі, який Конте направив Сальвіні. Текст листа публікують італійські ЗМІ, пише Інтерфакс.

«Європейська комісія, а також деякі європейські лідери завжди простягали нам руку допомоги, щоб прийняти рішення в надзвичайних ситуаціях, і настав час рухатися в напрямку спільного європейського рішення (щодо мігрантів), інакше Італія опиниться одна в ситуації, яка все більше виходить з-під контролю», – зазначає італійський прем’єр.

При цьому Конте підкреслив, що Італія хоче захищати свої національні інтереси з огляду на те, що саме в цю країну направляються потоки мігрантів з країн Африки та Близького Сходу.

Судно іспанської неурядової організації Open Arms зі 147 мігрантами на борту знаходилося недалеко від італійського острова Лампедуза протягом майже двох тижнів. Висадка мігрантів на берег була неможлива через заборону італійської влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus