USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Шістьох патрульних зі Львова визнали невинними у смерті хлопця, який проковтнув згорток з наркотиками

18 Лютого 2022 16:19
18 лютого у Тернопільському апеляційному суді розглядали справу патрульних, котрих засудили до восьми років позбавлення волі. Суд визнав патрульних невинними і закрив справу проти них.

Як розповів захисник патрульних Василь Притула, справу просили закритиу зв’язку з відсутністю злочину, пише Суспільне.

«Ми просили закрити провадження у зв’язку з тим, що орган досудового розслідування використав усі способи доведення винуватості, проте не довів їхньої вини. Ми просили закрити у зв’язку з відсутністю злочину. Ми не бачили повного тексту рішення суду, але з суті проголошеної результативної частини, вбачається те, що суд не знайшов доказів їхньої винуватості. Доказів вини підзахисних немає. Поліцейські є виправдані», – сказав захисник патрульних Василь Притула.

Нагадаємо, 9 лютого 2018 року в гральному закладі у Львові патрульні виявили в 22-річного хлопця підозрілий згорток. Під час затримання молодик проковтнув його. Чоловіку стало зле і патрульні намагались його врятувати, проте він помер. Експертиза встановила, що в згортку був канабіс, який перекрив хлопцю дихальні шляхи і він задихнувся.

Львівських патрульних же звинуватили в перевищенні повноважень. Суд 3 серпня визнав шістьох патрульних винними та присудив їм 8 років позбавлення волі. Суддя вирішив, що поліцейські неправомірно застосували фізичну силу до постраждалого, вдягли на нього пластикові наручники-стяжки, чим позбавили його можливості надати собі допомогу самостійно та сприяли його удушенню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 18 Лютого 2022 16:44
Взагалі то винен хлопець, який запхав до рота той згорток, до чого тут поліцейські? І після цього хочуть щоб поліцейські якось попереджали злочини - краще нікого не чіпати то й не будеш винним.
Мешканка Показати IP 18 Лютого 2022 17:20
Є справедливість. А хлопці молодці правильно виконували свою роботу.
Бабло перемагає зло Показати IP 18 Лютого 2022 17:48
Тупо вся родина грошей суддів назбирала. А самосуд поліцаям ніхто не дозволяв вершити. Навіть над злочинцями.
Анонім до Бабло перемагає зло Показати IP 18 Лютого 2022 18:28
А в чому тут самосуд? Наркобарига сам себе наказав, бо або дурний, або був під дуррю. В чому самосуд ?
60 Показати IP 18 Лютого 2022 18:30
Та відразу було очевидно, що поліцейські не винні, однак родичі загиблого включили всі свої зв'язки і запхали справу в суд. Тому цілком справедливе рішення суду, шкода хлопців, що потратили свої нерви.
Народна прокуратура Показати IP 18 Лютого 2022 18:47
Прекрасна новина. Тепер хлопці мають подати позов щодо відшкодування шкоди, заподіяної їм неправомірними діями представників ДБР і прокуратури. Просто зобов'язані так зробити, щоб попередити подальші подібні дії стосовно себе і своїх колег з боку цих недолугих ДБР-івців та прокурорів-процесуальних керівників, котрі сфальсифікували провадження. Шанс отримати відшкодування - 100 %. Правда, останні тепер відчайдушно намагатимуться відмінити це судове рішення в касаційній інстанції, але, думаю, не вийде. Бо рішення притягнути патрульних до відповідальності в даному випадку абсолютно абсурдне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus