USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Школа на Волині отримала нове обладнання

16 Вересня 2016 19:00
Упродовж багатьох років учні загальноосвітньої школи №2 імені Миколи Заліпи селища Ратного писали на дошках, яких не змінювали з часів будівництва навчального закладу. Школярі за останніми партами не завжди бачили написаний на дошці текст, тому для демонстрації учбового матеріалу вчителі переважно використовували стенди та інші додаткові засоби.

Заміна дошок – першочергова проблема у навчальному закладі. У школі 26 класів. Своїми силами та власними коштами батьки не в змозі замінити обладнання в усіх приміщеннях. Аби дітям бодай щось було видно, дошки за час навчального року фарбували кілька разів.

Коли в травні у Ратному запрацювало представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», ініціативна група батьків звернулася по допомогу в придбанні шкільних дошок. Активісти написали проект та зібрали початкову суму, пишуть у прес-службі Фонду.

Мама однієї зі школярок Оксана Сидорук – також випускниця цієї школи. Вона пригадує, що у її шкільні роки були ці ж дошки.

Уже два роки пані Оксана є головою батьківського комітету. Жінка розповідає, що за цей час власними силами вдалося придбати лише дві дошки.

«Ми надали батькам потрібну інформацію та розповіли про етапи написання проекту. Громаді вдалося зібрати 42% грошей від вартості обладнання», – розповідає керівник Ратнівського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариса Михалевич.

Громаді спільно з Фондом вдалося обладнати шкільними дошками 12 класів.
«Дуже добре, що Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» дає можливості реалізувати задуми та ідеї. Це стимулює людей до подальшої реалізації планів», – вважає керівник північної філії Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Арсен Базярук.

Це один із перших проектів, який Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно із громадою реалізував у Ратнівському районі. Тепер активна громада планує встановити у школі енергозберігальні вікна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus