USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шлюб – це жива істота, а спілкування – її серце: у Луцьку провели перше заняття Школи сімейного життя

26 Січня 2022 15:07
У Луцьку сьогодні відбулося перше вступне заняття Школи сімейного життя. На лекції були присутні і одружені пари, і неодружені, з різним досвідом та тривалістю стосунків. У деяких з них вже є діти.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла координатор проекту Альона Юхимчук.

Метою першої зустрічі учасників та тренерів було знайомство та здруження.

«Оскільки заняття, під час яких ми ділимось дуже особистими та глибокими речами, триватимуть три місяці, то дуже важливо від початку побудувати хороший місточок довіри один між одним. Загалом цього разу зареєструвалося 13 пар, але, на жаль, троє із них захворіло, а дві пари, схоже, вилетіли з процесу, бо ми не змогли з ними сконтактувати», - каже Альона Юхимчук.
Тренерка розповіла, що програма Школи сімейного життя передбачає налагодження комунікацій між подружжям.

«Шлюб можна порівняти з серцево-судинною системою в організмі. Якщо розглядати шлюб як живу істоту, то її серцем є спілкування. Якщо серце працює добре, то нормально розносить кров, кисень і поживні речовини в організмі, людина є більш здоровою і швидше одужує від недуг. Тому наша мета – допомогти людям навчитися правильно спілкуватися і говорити про все. Зокрема, й про такі складні сфери сімейного життя, як-от фінанси, інтимні стосунки, особиста віра, питання побудови стосунків з родичами, виховання дітей та вирішення конфліктів», - зазначила вона.

Читати ще: У Луцьку оголосили набір у Школу сімейного життя. Як зареєструватися

Під час першої зустрічі присутні пари заповнювали спеціальний опитувальник, який складається із 145 запитань різного характеру. Це передбачено програмою.

«Всі ці питання ми будемо у подальшому обробляти і піднімати їх на кожній зустрічі. Крім того, будуть і тренінги, і знання, і завдання, і власний час, щоб разом з учасниками обговорювати те, що і як вони заповнювали у своїх опитувальниках», - каже координаторка проекту.

З її слів, перша зустріч Школи пройшла у теплій атмосфері, із кавою та солодощами.

«Люди були відкритими. Ми бачили за рекціями у соцмережах, що наші пари залишилися задоволеними», - ділиться враженнями тренерка.
Читати ще: Щасливий той, хто щасливий у себе вдома. У Луцьку навчатимуть азів вдалого шлюбу

Заняття у Школі проводять щовівторка з 19 до 21 години, курс триватиме протягом трьох місяців. Вікових обмежень для пар немає. Після закінчення курсу формуватимуть нову групу.

«Клас уже сформований, але через те, що деякі сім’ї не вийшли на контакт, одне або й два місця у нас вільні. Тож якщо у когось виникне бажання долучитися саме до цієї групи, потрібно сконтактувати з нами якомога швидше, аби вже наступного вівторка пара могла приступити до занять разом з усіма», - запрошує координаторка проекту.

Школа сімейного життя в Луцьку відкрита для трьох категорій людей: молодь, яка зустрічається, пари, які готуються до шлюбу та одружені пари, які не мали такої підготовки.

Команда, яка ініціювала проект Школи: Луцький міський голова Ігор Поліщук, депутат Луцької міської ради Роман Кравчук, начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан. А також Центр сімейного життя в Луцьку: Олександр Юхимчук і Aльона Юхимчук, Андрій Годлевський та Марія Годлевська.

Детальніше дізнатися про проект можна на сайті Школи сімейного життя.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Тетяна Показати IP 26 Січня 2022 17:17
Можна ще на заняття потрапити? Дуже потрібно
Лев до Тетяна Показати IP 26 Січня 2022 20:25
Можна! Внизу новини є посилання на сайт школи сімейного життя. Там є контакти. Дзвоніть!
Анонім до Тетяна Показати IP 26 Січня 2022 20:31
Напишіть у фейсбуці координаторці проекту Альоні Юхимчук https://www.facebook.com/alyona.yukhymchuk
Учень Показати IP 26 Січня 2022 19:06
Перефразовуючи вiдому фразу: -"А вчителi хто?. ." Просто цiкаво...
Конституція Показати IP 26 Січня 2022 19:59
1) Ідея супер! 2) Приємно бачити живі обличчя людей без "намордників".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus