USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

«Шлях українського філолога в часи моєї юності був подвигом», - Ніна Горик. ФОТО

12 Листопада 2012 16:32
Ніна Горик розповіла студентам СНУ про те, що красу слова відчула ще в дитинстві. Своїми спогадами волинська письменниця поділилася зі спудеями на зустрічі у приміщенні бібліотеки навчального закладу, - інформує видання «Волинська правда».

Сьогодні, 12 жовтня, у бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулася зустріч студентів Педагогічного інституту й Інституту філології та журналістки з волинською письменницею та Заслуженим вчителем України Ніною Горик.




Жінка розповіла про свій життєвий і творчий шлях, зауваживши, що красу слова відчула ще в дитинстві. «Моя мати була колгоспницею, але вона любила читати, передплачувала різні журнали. І пам’ятаю, як я у 5 років взяла в бібліотеці першу книжечку. А згодом від читання перейшла і до писання… пам’ятаю свої перші, ще недолугі, вірші», – додала миткиня.




На заході були присутні і дітлахи, які майстерно продекламували кілька поетичних рядків, що вийшли із-під пера Ніни Горик.




Письменниця також розповіла про свій педагогічний шлях, адже 26 років життя вона присвятила школі. «Я була різносторонньо розвиненою ученицею, любила, зокрема, історію. Але вирішила йти у вчителі, і думала, що я буду археологом в моїх учнях, істориком в моїх учнях і лікарі будуть із середовища моїх учнів… а обрати шлях саме українського філолога в часи моєї юності було подвигом, багато хто обирав тоді російську філологію, бо це було престижно. Але були й ентузіасти, які свідомо обирали викладання рідного слова», – такими спогадами поділилась видатна волинянка.



Варто зауважити, що Ніна Горик також закликала студентів, зокрема і хлопців, не цуратись професії вчителя. «А хлопців у школах дуже люблять, отож якщо ви туди, хлопці, підете працювати то знайте – як не станете директорами, то завучами точно будете…».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
AntiUkr Показати IP 12 Листопада 2012 16:53
А физии у студиозусов скучненькие. Хоть бы кто-то, для прикола, сделал заинтересованную физиономию.
))) до AntiUkr Показати IP 12 Листопада 2012 19:50
приходите и сядьте туда сами.
ліда до AntiUkr Показати IP 25 Березня 2015 09:12
студенти всі сидять і сплять , і якісь такі зачумлені ніби ПТУшниці.
Василина Показати IP 13 Листопада 2012 07:51
Дуже порядна і мудра людина Ніна Горик. Іі люблять за ці якості. Педагог від бога.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus