USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Ефект дежавю» та загиблий водій: польська поліція повідомила деталі ДТП українського автобуса

22 Березня 2021 10:33
В автокатастрофу приблизно опівночі з неділі на понеділок в Підкарпатському воєводстві на півдні Польщі потрапив автобус українського перевізника Euroways з Києва, який здійснював пасажирський рейс за маршрутом Вроцлав-Чернівці.

За уточненими даними, загинув водій автобуса, який у момент ДТП не був за кермом транспортного засобу, повідомляє Укрінформ.

За інформацією поліції Підкарпатського воєводства, всі 10 осіб, які перебували в автобусі, є громадянами України.

П’ятьох постраждалих у ДТП автобуса перевезено до лікарень міст Перемишль, Пшеворськ та Лубачув. Водночас чотирьох пасажирів, які не отримали значних травм, перевезли до шкільного гуртожитку у місті Ярослав.

Як встановила поліція, 23-річний водій автобуса, який був за кермом, на момент ДТП був тверезий.

За попередніми даними поліції, автобус з невстановлених причин різко з’їхав з дороги, наїхав на відбійник і перевернувся в кювет.

Речник пожежної служби Підкарпатського воєводства Марцін Бетлея повідомив, що рятувальники, які прибули на місце катастрофи «пережили ефект дежавю», оскільки автобус перевернувся в той же рів, що й український автобус, який зазнав катастрофи в цьому місці 6 березня, і лежав у тій же позиції.

На місці ДТП працювало близько 80 рятувальників.

«Рятувальники змушені були розрізати елементи автобуса, аби витягнути трьох осіб», – повідомив Бетлея.

Рятувальні служби вже витягнули автобус з яру, і його перевезено на стоянку.

Раніше в управлінні головної дирекції національних доріг та автомагістралей Польщі інформували, що автобус наїхав на відбійник на кінці з’їзду до пункту обслуговування пасажирів «Кашице» і перекинувся у придорожній яр.

6 березня приблизно на тому ж місці й у той же час доби ще один український автобус, яким подорожували 57 осіб, зазнав катастрофи. В результаті наїзду на відбійник і падіння до рову загинули п’ятеро українців, 35 отримали травми різного ступеня важкості. У лікарнях воєводства ще залишаються шестеро постраждалих з попередньої автокатастрофи, двоє – у критичному стані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 22 Березня 2021 15:04
23 річний водій автобуса!?В нього стаж,досвід є перевезення пасажирів?!
Анонім до Анонім Показати IP 22 Березня 2021 15:13
набрали по оголошенню. мабуть, тiльки категорiю отримав
Вірянин Показати IP 22 Березня 2021 15:41
Треба освятити те місце.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus