USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Шляхи для здешевлення створення нових лісів шукали на Волині

19 Червня 2009 11:24
Незважаючи на економічну кризу і дефіцит коштів, лісгоспи Волині не допускають розриву між вирубуванням лісу і залісненням зрубів. Питання застосування ефективних способів лісовідновлення, зокрема хвойних деревостанів, у лісовому господарстві актуальним було завжди. Отож, черговим кроком у цьому напрямку став семінар на тему: «Сприяння природному поновленню на хвойних зрубах у лісогосподарських підприємствах Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства», що стартував 15 червня, – інформують «Волинські Новини».
 
Як повідомили у прес-службі ВОУЛМГ, учасники семінару, у відкритті якого взяв участь голова Маневицької РДА Андрій Сопронюк, оглянули культурні самосіви у ДП «Городоцьке ЛГ», ДП «Маневицьке ЛГ», ДП «Колківське ЛГ», ДП «Цуманське ЛГ». Семінар тривав три дні. Його результатом має стати напрацювання механізму використання материнських властивостей лісу у створенні високопродуктивних насаджень.
 
«Є різні підходи поновлення лісових культур, але треба шукати шляхи для здешевлення створення нових лісів», – зауважив начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник. Він акцентував увагу на тому, що природне поновлення відбувається постійно, але за наявності людського фактора – сприяння лісівників – можна досягнути хороших і швидких результатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus