USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Шоколад подорожчає удвічі. ВІДЕО

21 Листопада 2012 11:08
Через війни та несприятливі погодні умови у країнах-виробниках какао, ціни на шоколад виростуть на 100%.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Найближчим часом шоколадні солодощі можуть стати дуже дорогим задоволенням, оскільки ціна на них зросте мало не удвічі, розповіли експерти.
«Попит починає суттєво підвищуватись, у той час, як певні природні умови були не досить-таки сприятливими для країн-виробників, а також військові дії, які спостерігались у Кот-д'Івуарі, відповідно вони призвели до скорочення виробництва какао бобів», - розповіла аналітик аграрного ринку Марія Колесник.
Так, у Кот-д'Івуарі війна, у Гані, Індонезії та Нігерії – посуха, там зараз не до шоколаду. При цьому на ці чотири країни припадає ледь не 80% світового виробництва какао. Зі свого боку Латинська Америка задовольнити світовий попит на шоколад не зможе, особливо напередодні Різдва. Відтак, на початку наступного року шоколад із пересічного продукту харчування перетвориться на коштовний делікатес.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Моя хата Показати IP 21 Листопада 2012 12:08
Хочеш якісний шоколад- купуй оригінальний швейцарський або бельгійський, бо ж наш у більшості своїй виготовлений зовсім без якісних какао-продуктів.
Лучано Показати IP 21 Листопада 2012 14:28
Увеь прикол буде в тому, що подрожає він лише в Україні. А інші країни цього і не відчують. Оскільки ринок саморегулювальний. А тут - бандитський - за рахунок дітей.
Чеширский Кот до Лучано Показати IP 21 Листопада 2012 15:52
Почему за счет детей? Меньше сладкого давайте, перейдите на фрукты и натуральные продукты, здоровее вырастут.
))) до Лучано Показати IP 22 Листопада 2012 10:09
особенно если учесть, что наш шоколад и близко с какао-продуктами не валялся. но что нам препятствие?
тарасик Показати IP 21 Листопада 2012 17:06
а я взагалі шоколад не їм, бо грошей немає, дуже для мене дорого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus