USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Шольц перед вторгненням запевнив Путіна, що Україну не візьмуть до НАТО найближчі 30 років

21 Серпня 2022 19:11
Перед вторгненням РФ в Україну канцлер Німеччини Олаф Шольц запевнив президента Росії Володимира Путіна, що Україна не зможе стати членом НАТО «в найближчі 30 років».

Про це йдеться в матеріалі, опублікованому німецьким виданням Welt.

Відповідаючи на запитання, чому члени НАТО нібито не врахували інтереси Росії у безпеці до початку повномасштабного вторгнення в Україну, Шольц заявив: «НАТО ніколи не становило загрози Росії».

Він додав, що під час переговорів до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну запевнив Путіна, що вступ Києва до Альянсу «не відбудеться у найближчі 30 років».

Саме тому, вважає німецький канцлер, Путін не хоче приймати ліберальні та відкриті суспільства в Європі та мав «абсолютно абсурдні» ідеї – наприклад, говорив Шольцу, що Білорусь та Україна не повинні існувати як окремі держави.

«Це війна, яку Путін, Росія, почала, і явно з наміром завоювати сусідню країну – я думаю, що це було первісною метою», – сказав Шольц.

«У Путіна дійсно була ідея провести фломастером по європейському ландшафту, а потім сказати: «Це моє, а це ваше», – сказав канцлер. Він додав: «Це так не працює». Шольц заявив, що не припинятиме діалог з Путіним. Правило тут полягає в тому, що «ви повинні бути ясними і не дозволяти себе залякати».

Нагадаємо, у грудні 2021 року Росія виставила ультиматум США і НАТО про відмову від розширення Альянсу і фактичне скасування його розширення після 1997 року. Пізніше саме відмова виконати ці вимоги разом із нібито загрозою агресії з боку України Москва виставляла причину початку повномасштабної агресії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 21 Серпня 2022 19:36
ян марсалек поділився інформацією?
лучанин Показати IP 21 Серпня 2022 21:32
та ти сам здохнех за пару років

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus