USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Штунська школа отримала нове музичне обладнання і тенісний стіл

3 Травня 2017 16:14
Масові заходи для учнів школи села Штунь Любомльського району – річ звична. Тут кожен школяр може знайти собі заняття до душі. Спортивні змагання, творчі конкурси, концерти, приурочені до різних подій, – часу на байдики діти не мають. Єдиною перепоною для ще більш якісної роботи була відсутність відповідного сучасного обладнання. Власне тому й зародився проект «Талановита молодь – майбутнє нашої нації», який батьки та педагоги на умовах співфінансування реалізовували з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

– Ви спрацювали як громада: вирішили, що вам потрібно насамперед, зробили перший крок. Тепер школа має музичне обладнання, яке допоможе дитячим талантам ще більше розвиватися, – зазначила керівник любомльського представництва Фонду Лариса Солом’янюк.
Окрім колонки, мікрофонів, мультимедійного екрана, матеріальна база школи поповнилася ще й тенісним столом.
– Уже вісім років наша школа є базовою в районі з туристсько-краєзнавчої роботи. У нас постійно відбуваються спартакіади з усіх видів спорту. Однак, якщо діти беруть участь у змаганнях з баскетболу, міні-футболу, легкої атлетики, то з тенісу навіть не можемо виставити свою команду. Попри бажання дітей, ми не мали змоги навчити їх цієї гри. Тому вчитель фізкультури, учні, батьки одноголосно вирішили, що тенісний стіл украй нам потрібен, – розповідає директор Штунської ЗОШ Світлана Булавчук.
Тепер охочих грати в теніс так багато, що на всіх не вистачає часу. Розробили навіть графік, згідно з яким діти займаються. Та це не залагоджує ситуацію. Директор каже, що задумується над тим, щоб придбати ще один тенісний стіл.
Не стоїть без роботи й нове сучасне обладнання. Колектив штунської школи організував творчу зустріч «Ми – діти України» з учнями Головненської ЗОШ. Українські естрадні й народні пісні, запальні танці у виконанні учнів штунської школи та зразкового танцювального колективу «Хуторянка» Головненської ЗОШ створили у залі неперевершену атмосферу свята.
Одинадцятикласниця Штунської ЗОШ Оксана Корнелюк каже, що такі зустрічі не лише здружують дітей, а й слугують майданчиком для обміну досвідом.

– Ми дуже раді цій зустрічі, – ділиться враженнями учасниця хореографічного колективу «Хуторянка» Єлизавета Довгань. – Дякуємо за теплий прийом та приємні емоції.

Зразковий танцювальний колектив «Хуторянка» вже 40 років тішить глядачів своєю творчістю. Учасники колективу беруть участь у міжнародних конкурсах, здобувають перемоги на обласних та районних фестивалях.
Керівник колективу Лариса Назаревич каже, що зараз діти стали менше їздити з виступами через нестачу коштів. Лариса Адамівна віддала танцювальному колективу значну частину життя й далі вкладає душу в улюблену справу.
Школа – храм, де плекають юні таланти. Проте через неналежне державне фінансування освіти розвивати ці таланти не так уже й легко. Тому пріоритетом роботи Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» є проекти, спрямовані на розвиток дитини. Адже саме за талановитою молоддю – майбутнє нашої країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus