USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Штурм Капітолію: вантажівку з бомбами та зброєю припаркували за 2 квартали від протестів

9 Січня 2021 10:27
Під час штурму Капітолію в США чоловік зі штату Алабама припаркував вантажівку з 11 саморобними бомбами, автоматом та пістолетом за два квартали від місця події.

Про це повідили у Федеральній прокуратурі в ході розслідування протестів у Вашингтоні, повідомляє Новое время з посиланням на CNN.

70-річний мешканець Алабами Лонні Лерой Коффман припаркував вантажівку ввечері 6 січня біля Національного республіканського клубу, який називають клубом Капітолійського пагорба. Він розташований за квартал від Палати представників США та бібліотеки Конгресу.

Бомби та зброю у чоловіка виявили, коли трампісти штурмували Капітолій та після повідомлень про вибухівки, які вже знайшли поблизу. Усю зброю, яку вилучили, була незареєстрованою.

Коффман заявив поліції, що в нього були посудини, наповнені «розтопленим пінопластом і бензином». Слідчі вважають, що внаслідок вибуху така комбінація може мати ефект напалму та стати «руйнівним пристроєм». Також поліція виявила запальнички та ганчірки з тканини.

Чоловіка заарештували й звинуватили в зберіганні незареєстрованої вогнепальної зброї. Зараз він перебуває під вартою до наступного виступу в суді.

Як повідомлялося раніше, 6 січня Конгрес США зібрався, щоб затвердити перемогу Джо Байдена на президентських виборах. Однак засідання довелося перервати, оскільки прихильники чинного президента США Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу.

Для придушення заворушень у Вашингтон ввели Національну гвардію й оголосили в місті надзвичайний стан.

Незабаром Трамп закликав своїх прихильників розійтися, однак продовжував заявляти, що «вибори вкрали» і що він розуміє «їхній біль».

Унаслідок штурму Капітолія загинули п’ять людей, зокрема один поліцейський, понад 50 – затримані.

Пізніше в Капітолії відновилося спільне засідання двох палат Конгресу, на якому офіційно затвердили підсумки президентських виборів і перемогу Байдена.

Після цього Дональд Трамп підтвердив мирну передачу влади Байденові, невдовзі він записав відеозвернення, де засудив штурм Капітолію.

У прокуратурі округу Колумбія допустили притягнення Трампа до відповідальності через події у Вашингтоні, а у Конгресі пропонують відсторонити його від влади раніше закінчення терміну дії президентських повноважень. Голова Конгресу Ненсі Пелосі закликала Конгрес готуватися до імпічменту Трампа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правильно буде Показати IP 9 Січня 2021 10:38
Американський майданівець. То чому його судити? Орден *Білого Орла* дати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus