USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Шукачі історії» їздили Волинню

6 Травня 2014 21:17
Гуртківці студентського суспільно-політичного клубу «Всесвіт» Луцького педагогічного коледжу об’єднуються у пошукові групи й досліджують історію Волині. Зібрані матеріали увійдуть в новий історичний посібник.

Для Інформаційного агентства Волинські Новини про «шукачів історії» розповів керівник клубу «Всесвіт» Анатолій Кравець.

«Нещодавно пошукова група відвідала могилу розвідника Куприяна Сивого на території Боратинського форту, а також музей «І світової війни» в селі Переспа Рожищенського району, де знаходяться матеріали ще про одного волинянина Корнія Назарчука», - говорить Анатолій Іванович.

З нагоди 100-ї річниці Першої світової війни, суспільно-політичний клуб «Всесвіт» планує продовжити такі поїздки та видати посібник. У цій доробці цілий розділ присвятять героям-волинянам, які загинули під час війни.

«Зараз ми займаємося пошуковою роботою по темі: «Волиняни в період І світової війни. Їздимо по історичних куточках Волині, відвідуємо музеї, бібліотеки, спілкуємося із старожилами, які пам'ятають про своїх родичів-героїв. От так і збираємо інформацію по піщинках», - розповідає член клубу Юрій Сіньковський.

Окрім нього, до складу цієї пошукової групи увійшли Михайло Новосад, Олег Кузьмич, які є студентами ЛПК та їхній керівник Анатолій Кравець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus