USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Шукали правильні відповіді у головах, а не в телефонах: луцькі школярі зіграли шостий тур Mind Game. Фото

19 Березня 2024 20:40
Ушосте учні 8-9 класів Луцької міської громади зібралися у приміщенні церкви «Фіміам», аби наблизити момент, коли ж усі дізнаються переможця шкільної ліги Mind Game. До завершення ліги завершилося лише дві гри, а переможцем шостого туру стала команда «Справжні лучани», яка була другою у п’ятому турі.

Організували інтелектуальну гру для учнів Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно з Луцькою міською радою.

Нагадаємо, у п’ятому турі переміг колектив «Холодний Яр», другими стали «Справжні лучани», а третю сходинку посіли «Майстри успіху 31».
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода зауважила, що гра Mind Game покликана показати, що інтелект – це важливо.

«Учням потрібно розвиватися, цікавитися не лише шкільною програмою, адже інтелект та загальний розвиток нині дуже потрібні сучасній молодій людині. Я не втомлююся повторювати, що у нас дуже талановита та розумна молодь. Вони з запалом змагаються в інтелектуальних іграх, перемагають, цікавляться чимось новим, тому ми впевнені, що у нашої країни є гарне майбутнє. Нам варто лише перемогти нашого ворога, і ми станемо країною, що процвітає», – впевнена Катерина Шкльода.
Своєю чергою, керівник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар зауважив, що олімпіади, турніри, захист науково-дослідницьких робіт – це шаблонна робота та місцями вимушена діяльність відповідно до програми. Тому, на його думку, дітям потрібно більше креативу, який і дає Mind Game.

«Тут є можливість показати свої знання, уміння, реалізувати себе з іншого боку. Написання роботи чи олімпіади – це шаблонні речі, а ось Mind Game – це загальна ерудиція, можливість відпочити, обмінятися думками з учнями з інших закладів освіти та набути нових знань. Ця гра дуже подобається дітям, також ми чуємо позитивні відгуки від керівників команд. Знаю кілька шкіл, коли на відповідну гру визначають окремий клас. Учні підтримують одне одного, діляться знаннями та вболівають за свою школу, адже кожен тур – це можливість збільшити загальну кількість балів», – розповів головний освітянин міста.
Відзначимо, що сьогодні організатори вирішили застосувати у грі нові правила: учасники за столами ховали телефони у скриньки, а їхні наставники спостерігали за грою з іншого залу.
«Ми знаємо, що діти списують у школах та роблять це на будь-яких інших заходах. Хай скільки кажемо їм, що це просто гра, їх ніхто не сваритиме за результат, що гра покликана їх розвантажити, все одно були моменти, коли вчителям хотілося підказати учням. Вони надсилали учням на телефони повідомлення, і кілька разів це було підмічено. Інколи були моменти, коли діти примудрювалися «запитувати» правильну відповідь у Google. А стежити за такою великою кількістю учасників складно, тому вирішили поставити на столах скриньки для ґаджетів, аби діти шукали правильні відповіді у себе в головах. Впевнені, вони їх знайдуть», – зауважила Катерина Шкльода.

Решта ж правил лишилися незмінними: це був давній добрий Mind Game з дев’яти раундів, у яких учасники випробовували інтелект, інтуїцію та кмітливість.
Отож, третіми у шостому турі стали «Дикі Коти», друге місце посіли «Лідери прокату», а золото здобули срібні призери минулого туру «Справжні лучани». До моменту, коли всі дізнаються переможців, залишилося два тури, тож наступні ігри обіцяють бути дуже цікавими.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus