USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Шукаємо ресурс на плей-оф», – Чайковський про поразку від «Дніпра» та матчі з «Рівним»

18 Березня 2024 21:02
Головний тренер «Старого Луцька» Дмитро Чайковський на післяматчевій пресконференції прокоментував програшну гру своєї команди проти «Дніпра», а також поділився очікування від майбутнього протистояння з «Рівним» у плей-оф.

Першим свій коментар давав захисник «Старого Луцька» Олександр Прозапас.

«Гра була складною, але вона перестала такою бути у третій чверті, коли ми пропустили ривок, і «Дніпро» забив багато трьохочкових. До великої перерви була дуже рівна гра, десь були попереду. Але вкотре програли підбирання (цього разу -16), дали забити їм з фаст-брейку багато очок. Тому рівних були лише пів гри. Я вважаю, що фізично ми готові, просто десь розгубилися проти такої швидкої команди. Вони це використовували, знаходили хороші атаки та і відсоток доволі пристойний. Вітаю «Дніпро» з перемогою та бажаю їм удачі в плей-оф», – сказав Олександр Прозапас.

Також баскетболіст поділився своїми очікуваннями від протистояння з «Рівним» у плей-офф.

«Хочеться довести, що я та уся команда можемо протистояти «Рівному» у плей-оф. Будемо намагатися пройти якомога далі», – резюмував гравець лучан.

Читати ще: Помститися за Кубок не вийшло: «Старий Луцьк» програв лідеру Суперліги «Дніпру»

Дмитро Чайковський своєю чергою погодився з підопічним, що у другій половині гра для його команди була провальною.

«Був план на гру, плюс-мінус дотримувалися його в першій половині. У другій перестали виконувати наші установки у захисті, наробили помилок. Загалом через те, що перед плей-оф ми шукаємо певний ресурс, а не лише, щоб грати основними гравцями, сталося так, що другу половину зіграли практично без тайм-аутів. Таким чином ми хотіли подивитися на можливості нашого резерву. Цим я незадоволений. Переключилися на індивідуальну гру. «Дніпро» дуже складно перемогти індивідуально. Також не справилися з Конєвим – важко конкурувати з такими гравцями. Я думаю, що плей-оф відмобілізує хлопців. Завтра буде хороша гра з «Запоріжжям». Думаю, кожен з них хоче реабілітуватися та довести, що в плей-оф вони будуть конкурентними», – сказав Дмитро Чайковський.

Також тренер прокоментував тенденцію поганої гри команди у другій половині.

«Після кубкової гри прослідковується тенденція, що у другій половині ми починаємо підсідати. Я вже говорив, що як тільки у нас починаються заміни, ми відразу втрачаємо у якості. «Дніпро» зловив кураж і далі було тяжко. Плюс десь нав’язали контактну гру, повелися на емоції, на свистки. Я думаю, що це також вплинуло на прийняття рішень, особливо у нападі, хоча програли гру в захисті», – зауважив коуч «Старого Луцька».

Водночас він наголосив, що лучани робитимуть усе, щоб здивувати у плей-оф, та налаштовуються на ігри з «Рівним», аби продемонструвати в першу чергу хороший баскетбол, а не емоції.

«Ми будемо робити все можливе, щоб здивувати. Потенціал у відсотках важко порахувати. Ми поки не можемо показати якісну гру у великих відрізках, постійно виходить десь який провал. Важко починати першу половину сезону з одним настроєм та складом і походу сезону змінювати цей менталітет. Дуже велика група гравців поки не може це зробити. Я думаю, що плей-оф їх відмобілізує, адже перемога для спортсмена – найбільший подразник. Переконаний, що це повинно змінити їхній менталітет у плані досягнення результату. Якщо цього не станеться, значить поки це наш рівень.

З «Рівним» постійно небагато баскетболу, а багато емоцій. Це суттєвий подразник для нас. Мені приємно, що ми маємо такого суперника в плей-оф. Перш за все дуже хотілося б перемогти не емоціями, а баскетболом. Ми знаємо сильні сторони цієї команди, вони – наші. Відповідно будемо намагатися використати свої сильні сторони та бити по їх слабких сторонах», – резюмував Дмитро Чайковський.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus