USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сільрада поблизу Луцька хоче стягнути з забудовника 350 тисяч

10 Травня 2020 23:31
Липинська сільска рада, що поблизу Луцька, хоче стягнути з забудовника ТОВ «Липинський» 350 тисяч гривень збитків.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Волинської області.

Так, прокурор звернувся до суду з позовом в інтересах Липинської сільської ради, в якому просить стягнути з ТОВ «Липинський» збитки в сумі 348 тисяч 173 гривні.

Раніше виконавчим комітетом Липинської сільської ради та ТОВ «Липинський» було укладено договір про пайову участь замовника об`єкту містобудування у розвиток інфраструктури села Липини.

Згідно розрахунку, здійсненого Липинською сільською радою, недоплата пайової участі ТОВ «Липинський» за нежитлові приміщення, з урахуванням сплаченої суми пайових внесків за ставкою 1,5%, в цілому по об`єкту будівництва багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованим приміщенням на вулиці Січових Стрільців становить 348 тисяч 173 гривні.

У зв`язку з цим сільрадою на адресу ТОВ «Липинський» направлено лист із пропозицією щодо укладення додаткової угоди про пайову участь у розвитку інфраструктури Липин за новою ставкою. Однак відповідач відмовився від укладення додаткової угоди за безпідставністю таких вимог.

Відтак прокурор вказує, що відповідач ухиляється від виконання обов`язку щодо сплати додаткового розміру пайової участі шляхом укладення додаткової угоди, а це є протиправною формою поведінки, внаслідок якої сільська рада позбавлена права отримати на розвиток інфраструктури населеного пункту відповідні кошти та має право на отримання від відповідача суми завданих збитків.

Суд відкрив провадження у справі, однак підготовче засідання наразі перенесли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus