USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сільська школа на Волині отримала новий спортивний інвентар

6 Червня 2017 19:53
У селі Звиняче Горохівського району учні місцевої школи отримали сучасний спортивний інвентар та необхідне обладнання для занять фізкультурою завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та проекту «Впевнені перемоги з новим спортивним інвентарем», повідомляє прес-служба Фонду.

Багато вчителів фізкультури нарікають, що сучасна молодь провадить малорухливий спосіб життя. Мовляв, більшість вільного часу юнаки та дівчата просиджують перед екранами комп’ютерів. А от у селі Звиняче Горохівського району ситуація протилежна – тамтешня молодь активно займається спортом і завойовує перемоги в районних змаганнях. Про це красномовно свідчать численні кубки, грамоти й медалі, які школярі регулярно здобувають на спортивних звитягах.

Своїми успіхами школярі завдячують небайдужим учителям, які змалку вчать дітей, що спорт – це здоров’я. При ЗОШ I-III ступенів села Звиняче діють секції з волейболу, баскетболу й тенісу. А шкільний спортзал давно став центром дозвілля та пропаганди здорового способу життя.

"Наші учні щодня активно тренуються, відповідно, спортивне обладнання зношується і виходить з ладу. А придбати якісний інвентар ми самостійно не спроможні. Наша односельчанка Оксана Камоцька, яка є депутаткою Горохівської районної ради від партії УКРОП, запропонувала взяти участь у конкурсі проектів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Порадившись, ініціативна група вирішила подати на розгляд проектну пропозицію «Впевнені перемоги з новим спортивним інвентарем», – розповідає директор школи Людмила Біланчук.

Варто зазначити, що при Звиняченській школі діє «Козацька республіка». Традиційно п’ятикласників посвячують у козачата, протягом п’яти років вони вивчають славні звичаї і традиції предків, загартовуються, займаються спортом.

"Для повноцінного навчання та здорового фізичного і розумового розвитку потрібно тренуватися, гуляти на свіжому повітрі. Наш стадіон не зачиняється на замок, він постійно доступний для всіх звиняченців. І тим інвентарем, який ми придбали за сприяння Фонду, буде користуватися уся громада. Адже до співфінансування долучилися всі жителі села, навіть учні молодших класів викроювали по кілька гривень із кишенькових грошей", – переконана директорка школи.

Керівник горохівського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Людмила Марадевич відзначає: цей проект вдалося реалізувати завдяки надзвичайно активній громаді.

"Люди зуміли згуртуватися й досягти спільної мети. Їхні злагоджені дії були запрограмовані на успіх – У Горохівському районі вже реалізовано 15 проектів ініціативних громад. Сподіваємося, що у вашому селі ми реалізуємо ще не один проект", – каже Людмила Марадевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus