USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сільське господарство Волині – у катастрофічному стані?

11 Листопада 2008 18:18
Голова постійної комісії Волинської обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, інвестування села та земельних відносин Валерій Діброва під час засідання комісії оприлюднив інформацію про те, що головне фінансове управління ОДА не перераховує кошти в якості компенсації по відсотках за кредити на придбану сільськогосподарську техніку, – 11 листопада повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами пана Діброви, можливо, варто переглядати ті обласні програми щодо сільського господарства, які недостатньо фінансуються чи не виконуються. Валерій Діброва звернув увагу начальника головного управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Анатолія Аршуліка.
За словами депутата, головне фінансове управління Волинської облдержадміністрації припинило фінансування обласної програми «Технічне переоснащення машинно-тракторного парку агропромислового комплексу Волинської області в 2004-2010 роках». Валерій Діброва стверджує, що деяким сільськогосподарським товариствам Волині досі не перераховано коштів за жовтень по частковій компенсації відсотків за банківські кредити на придбану техніку.
За словами пана Аршуліка, така ситуація склалась через неповернення аграріями близько 900 тисяч гривень за техніку, взяту у лізинг. «Саме цим мотивом і керується головне фінансове управління», – стверджує Анатолій Аршулік. Проте виходить своєрідне «замкнуте коло», оскільки тих підприємств, які мали повертати ці кошти, давно не існує.
Проте директор приватно-орендного сільгосппідприємства «Русь» (Горохівський район), депутат обласної ради Роман Притолюк просто у відчаї щодо теперішньої ситуації у аграрній галузі. За його словами, наприклад, його підприємству вимкнули електропостачання, від чого страждає тваринництво, м’яса ніхто не купує.
«Якщо через тиждень ситуація не зміниться, то буде крах сільського господарства у області і країні». Пан Притолюк готує телеграми на адресу центральних органів влади та загальноукраїнських ЗМІ, оскільки ситуація на його думку критична.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus