USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сільського голову на Волині звинувачують у незаконному зборі підписів за ПЦУ

5 Березня 2019 13:14
На Волині представники Московського патріархату звинуватили сільського голову у нібито незаконному зборі підписів за ПЦУ.

Про це йдеться на сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП.

«Загальні збори релігійної громади села Сусваль Володимир-Волинського району, які відбулися 24 лютого у церкві Різдва Пресвятої Богородиці, засвідчили, що настоятель храму та 40 постійних прихожан з 49-ти присутніх не бажають змінювати юрисдикцію своєї релігійної громади і залишаються вірними Українській Православній Церкві і її предстоятелю Блаженнійшому Митрополиту Онуфрію.

9 осіб були проти, але їх голоси на загальне рішення зборів не вплинули, оскільки це рішення було прийняте у суворій відповідності до пункту 4 статті 8 Закону України № 4128д, в якому сказано: «Рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту ухвалюється не менш, як двома третинами членів релігійної громади». Зауважимо: не територіальної громади, а саме релігійної. У пункті 3 цієї статті Закону зазначено: «Держава визнає право релігійної громади на її підлеглість у канонічних та організаційних питаннях будь-яким діючим в Україні та за її межами релігійним центрам (управлінням)». Так сказано у Законі України № 4128д», – йдеться у повідомленні прес-служби.

У Московському Патріархаті заявляють, що 25 лютого на теренах села Сусваль починають чинитися дії беззаконні.

«Голова Оваднівської ОТГ Сергій Панасевич надає транспорт і сприяє збору підписів мешканців села, які не тільки не є членами релігійної громади храму Різдва Пресвятої Богородиці, а й абсолютна більшість яких взагалі далека від церковного життя. Та й самі посадові обов’язки сільського голови не передбачають подібних дій. Голосування нерелігійної громади відбувається у кілька турів. В врешті, 3 березня, зібравшись в одному з приміщень села, в присутності представника сільської влади, далекі від церкви люди 144-ма голосами приймають рішення про перехід до ПЦУ. Під час збору підписів та проведення зібрань територіальної громади виявилися кричущі факти розпалювання релігійної ворожнечі, до яких причетний сільський посадовець Сергій Панасевич. Ці дії тягнуть за собою кримінальну відповідальність за пп. 1,2, ст. 161 Кримінального Кодексу України», – заявили у Московському Патріархаті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Читач Показати IP 5 Березня 2019 14:14
Якщо я сьогодні прийшла до церкви, то я є членом релігійної громади, а у наступний раз - ні, то уже я не член? Чи як? Чи можливо у Вас є списки? І зрештою, якщо повернутися натрохи у минуле, то кого згадували священники під час богослужіння - Кирила, чи не так? То яка Ви УПЦ? Схаменіться уже, люди!!! А голова сільської ради молодець, хто ж же повинен був це зробити, хоча мав би батюшка, якщо він у душі УКРАЇНЕЦЬ.
волинські патріоти до Читач Показати IP 5 Березня 2019 14:28
Ганьба РПЦ!!!
Богдан Сташинський Показати IP 5 Березня 2019 17:59
Ганьба тим хто зіштовхують лобами власний люд ...
113 до Богдан Сташинський Показати IP 6 Березня 2019 22:38
100% ганьба РПЦ!!!!
Я Показати IP 6 Березня 2019 06:55
за те що лізе в релігійні сварки голову сільради гнати так само як і інших державних дєятєлєй і пецютомоса за розпалювання релігійної ворожнечі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus