USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сільрада на Волині придбала електромобіль за 384 тисячі

14 Січня 2016 15:12
Нещодавно Грем’яченська сільська рада придбала за 384 700 гривень електромобіль. Про це стало відомо з Вісника державних закупівель, - інформує «Під прицілом».

Цікаво, що дана автівка у документації класифікується як «снігоходи; автомобілі спеціальні для перевезення гравців у гольф і подібні транспортні засоби з двигунами». Тож, журналісти інтернет-видання «Під прицілом» вирішили поцікавитися у сільських чиновників, чи доцільно витрачати майже 400 тисяч гривень з місцевого бюджету на придбання снігохода у час, коли на сході країни триває неоголошена війна.

Так, у відповіді на інформаційний запит наших журналістів голова Грем’яченської сільської ради Наталія Мельник повідомила, що закупівля даної автівки здійснювалась в рамках реалізації заходів по проекту «Розвиток співробітництва в галузі санаторно-курортного туризму на польсько-українському прикордонні».

Чиновниця зазначила, що фінансування всіх заходів проекту здійснюється за кошти міжнародної технічної допомоги, але поступаючи на рахунок сільської ради вони обліковуються, як кошти місцевого бюджету.

«Електромобіль буде використовуватися в інформаційно-туристичному центрі, який створений в с.Грем’яче також в рамках реалізації заходів даного проекту для організації проведення екскурсій по екологічних маршрутах, що розроблені на території Грем’яченської сільської ради» - розповіла Наталія Мельник.

До слова, участь в тендерних закупівлях взяло участь двоє учасників – Товариство з обмеженою відповідальністю «МК КСЕНКО», яке запропонувало за свої послуги 389 800 гривень та приватний підприємець Ігор Збишко, який запросив 384 700 гривень. Тож, члени комітету конкурсних торгів визнали найбільш економічно вигідною пропозицію від бізнесмена, який «скинув» в ціні.

Варто зазначити, що на території Волині ще нема жодного пункту, де б можна було б заправити електромобіль, у той час як у Рівному наразі є 3 електрозаправки Наразі серед лучан збирають підписи під петицією «Про встановлення пункту зарядки електромобілів у Луцьку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
дідо Показати IP 14 Січня 2016 15:32
БЮТоголова секта має слабість на закупівлю автотранспорта. Напевно школа,дитсадок,амбулаторія та дороги забезпеченні на 300%
45 до дідо Показати IP 14 Січня 2016 17:08
дідоголова секта має слабість не читати текст далі заголовка. Це - гроші Євросоюзу, які виділені під конкретні завдання і цілі, детально прописані у бюджеті того проекту. Основні гроші - на санаторій "Пролісок", але й сільська громада від того теж чимало виграє.
дідо до 45 Показати IP 14 Січня 2016 18:17
Санаторій є бюджетний для пільговиків.тобто для бідних. Касандра робить свій приватний бізнес на державному майні і за народні гроші. Цей електромобіль буде так само гнити на стоянці,як гниє автобус Пустовіта біля філармонії.
Джон з Василькова до дідо Показати IP 14 Січня 2016 19:39
Пільговик - не обов'язково має бути бідний.
до Джона до Джон з Василькова Показати IP 14 Січня 2016 21:13
Яке влучне спостереження! У нас більше 80% пільговиків - це достатньо, а іноді навіть занадто, заможні і забезпечені люди, яким ці пільги зовсім не потрібні, але вони їх мають і використовують.
Степан Показати IP 14 Січня 2016 17:34
А чому фото з Нікітського (Крим) ботанічного саду? В минулому році там вісім штук таких автівок їздило. Фото зроблено на центральній алеї біля "царськой альтанки"
Anonymous Показати IP 14 Січня 2016 19:24
Чому держслужбовець має отримувати білямінімальну подачку, незалежно від сфери діяльності, як прибиральниця, а ці паразити купують гольфкари??? Поясніть, пане Гунчик, Яценюк та Порошенко! Гольф - гра не для бідних, то забавка для грошових мішків! Прокуратура, СБУ, агов! ФАС!
Джон з Василькова Показати IP 14 Січня 2016 19:38
Варто зазначити, що на Волині є пункти де можна зарядити електромобіль. По-першу - це домашня розетка, по-друге на двох заправках ОККО в Любомлі і селі Старовойтове. Поцікавтеся у Тесла Клуб Україна. :)
Джону до Джон з Василькова Показати IP 15 Січня 2016 11:43
З Грем"ячого до Любомля до 150 км. Якраз щоб поїхати, зарядитись і повернутись назад зарядки вистачить
Юра Показати IP 14 Січня 2016 20:35
Молодці, давно пора на передових технологіях їздити, хвала Гремяче !!
Anonymous Показати IP 15 Січня 2016 07:27
Варто ще поцікавитися, чи не придбали ті розумники клюшки всякі, і чи не побудували поле для гольфу за бюджетні кошти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus