USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сім'ї бійців АТО з початку жовтня лишаться без грошей - про це подбав Гелетей*

27 Вересня 2014 18:00
Стараннями міністра оборони Валерія Гелетея, з початку жовтня більшість сімей солдатів і офіцерів української армії, які воюють в зоні АТО, можуть залишитися без засобів до існування.

Згідно зі строковим наказом Міноборони, обов'язковому до виконання всіма частинами та командирами частин в зоні АТО, до 1 жовтня всі військовослужбовці і мобілізовані повинні відмовитися від отримання грошового забезпечення на банківські карти, і отримувати зарплату або готівкою, або на карти обраних МО банків, серед яких врятований від банкрутства "Укргазбанк". Як повідомив УНІАН, командири частин і батальйонів АТО отримали такий "документ" з підписом товариша міністра 23 вересня.

Зрозуміло, що такий документ викликав масу питань і обурення на фронті - для тих частин, які базуються біля невеликих містечок або просто в полі, знайти банкомат того ж "Укргазбанку" буде нездійсненним завданням. А головне, несподівана "турбота" міністра про зарплати солдат створить величезні проблеми з передачею грошей додому - сім'ям, дружинам і дітям.

Зі слів бійців АТО, більшість задіяних у захисті Батьківщини від російської агресії солдат і мобілізованих оформляли зарплатні картки для того, щоб прогодувати свої сім'ї. У зоні бойових дій отримати готівку не завжди просто, та й витрачати зарплату на фронті особливо нікуди. А можливість віддати свою карту рідним, щоб вони могли вільно знімати гроші, дозволяла до останнього часу більшості сімей військовослужбовців триматися на плаву.

Напевно, глава оборонного відомства свято вірить, що після підписання "перемир'я", від якого щодня гинуть десятки наших солдат, бійцям зони АТО просто більше нема чим зайнятися, ніж заповнювати договори на держкартки, шукати "в полі" відділення держбанків для отримання карток або чекати приїзду "начальства" з мішком готівки. Адже коли солдат, який захищає Батьківщину, не встигне заповнити всі заяви і знайти де отримати картку "Укргазбанку", він повинен отримувати зарплату готівкою. А потім шукати найнеймовірніші способи передачі "готівки" додому.

Якщо буде що передавати. Перевезення цінностей у воєнний час - завжди великий ризик, а з урахуванням відомої армійської "звички" прилипання до рук всього цінного, втрати при доставці грошового забезпечення обов'язково будуть, і не малі.

Ось тільки з початком осені у промоклих і мерзнучих бійців АТО є набагато важливіші завдання, ніж "карткові" ігри Гелетея. І поки що реальним забезпеченням армії теплими речами і всім необхідним займається не командування, а невтомна група волонтерів. А для Міноборони прості солдати залишаються не більше ніж кріпаками, права яких в зоні АТО нікому не потрібні. Адже навіть для міністра Гелетея не секрет, що закон України "Про заробітну плату" (ст.14 і ст.25) однозначно дає кожному працівнику право самостійно вибирати спосіб отримання зарплати і забороняє кому б то не було заважати працівнику розпоряджатися зарплатою. Як кажуть солдати, такого беззаконня не було навіть при Януковичі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
віра Показати IP 27 Вересня 2014 18:23
Вже треба брати Гелетея за задницю, скільки можна цих промахів, помилок, дурниць.!!!
Дончанин до віра Показати IP 27 Вересня 2014 20:44
Какие промахи либо ошибки в данном случае? Посчитай, какие суммы Гелетей хочет крутить через конкретный банк. Следовательно, Гелетей жестко работает на повышение прибыли этого банка. Если считаешь, что за красивые глазки, то ты весьма наивный младенец.
Александр до віра Показати IP 28 Вересня 2014 15:09
Не понимаю, что плохого, если участникам АТО и всем другим силовикам будут перечислять деньги на карточку Державного банку Украины, разве мало таких банкоматов в каждом городе? Я не знаю, как сейчас происходит оплата, на карты какого банка, по-видимому разных. Не поленитесь, почитайте сам приказ, а не комментарии к нему, подумайте и решите сами: почему «доколебались» некоторые товарищи (а может быть и не товарищи вовсе, а пятая колонна) к Гелетею. На ровном месте сеют семена сомнения и недоверия к власти. Кому это выгодно?
Елена до Александр Показати IP 29 Вересня 2014 10:53
разве мало таких банкоматов в каждом городе?- их не просто мало, их нет, а если и есть, то пустые. Могу это утверждать! Муж- военный пенсионер, по такому же приказу МО обслуживается в Ощадбанке. Снять пенсию- реальная проблема! Каждый месяц- это море нервов. Да и оформление карты и ее перевыпуск- головная бол и куча бумаги!
Олег Павлович до Александр Показати IP 30 Вересня 2014 20:46
Ви отримуєте з/пл в ДЕржбанку? Напевно ні.... Бо Ви б знали,що зняти з карти свої зароблені гроші,або соціальну виплату це проблемно, банкоматів мало, більшість стоять пусті, або взагалі не працюють, коли у відділеннях цих банків тебе "футболять",дрібну проблему доводиться вирішувати тижнями.В час війни робити будь які зміни,а тим більше що стосується з/пл військових,це не законно як мін,хай вивчить ЗАкони і,дбає про армію і закінчує війну в нашій країні
Лучанин Показати IP 27 Вересня 2014 18:40
Гелетей - перший значний "прокол" Президента Порошенка, який поставив начальника міліцейських охоронців міністром оборони, бо обіцяв парад перемоги в Криму, а обернулося трагедією під Іловайськом з тисяами вбитих, поранених, пропавших безвісти і полонених вояків України.. Ганьба!
Андрій до Лучанин Показати IP 27 Вересня 2014 19:03
Перший прокол, але не останній
охоронець до Лучанин Показати IP 27 Вересня 2014 20:20
Поршенку потрібний особистий охоронець в ранзі міністра оборони.А цей штрих пройшов стажування в Ющенка і в цьому має мабуть досвід,хоча напевне і охоронець з нього такий як і міністр.Це лакуза-нувориш,якому місце на базарі,а не в політиці.
економіст Показати IP 27 Вересня 2014 19:08
Жопу над унітазом ми поміняли, а толку?!!
Дончанин до економіст Показати IP 27 Вересня 2014 20:46
коментар було видалено
луцьк Показати IP 27 Вересня 2014 20:47
Кидайте все і ЇДЬТЕ ДОДОМУ!!! Хай самі що хочуть, те і роблять. Побачим, що вони будуть робити без наших патріотів і простого люду. А то на чужому горбу попривикали їздити. Ідіоти.
Луганчанин до луцьк Показати IP 27 Вересня 2014 21:32
коментар було видалено
иван Показати IP 27 Вересня 2014 21:30
воставшие из мусорного бака двух майданов и революций снова пришли к власти нарядив в себья шаты борцов за украину : Галетии-голомши-яремы-махницкие-баба вера-жучка юлька и прочие уполномочены =что дальше сами знаете
777 Показати IP 28 Вересня 2014 03:43
Який товар вони там виробляють, за що платити??! Гелетей економить грошi- скорочуэ штат- медальку йому!!!
Українка Показати IP 28 Вересня 2014 07:00
Всьому є початок і всьому є кінець. Якщо наша влада серцем і душею не буде переживати за кожного солдата-воїна і їхні сім'ї , за народ український , то гріш ціна такій владі . У нас одна біда-війна, і якщо хтось думає, що вона його не стосується, то глибоко помиляється! В Україні настільки вже ті корупційні схеми з відмиванням грошей дістали, хабарництво на кожному кроці ! Знають на яку зарплату ідуть, а хабарі хочутьбрати.
Українець до Українка Показати IP 28 Вересня 2014 11:08
Які ж ви наївні!:) Влада буде переживати...:))) Немає слів...
патріот Показати IP 28 Вересня 2014 11:07
Одна мафія змінила іншу! Радійте, стрибайте... так з Україною буде завжди! Думаєте тих "командирів", різних співачок, спортсменів, Чорновіличок різних... даремно у списки беруть? Да всі вони одною фарбою намазані, просто зараз на шару до корита можна добратись, а ви і далі соплі пускайте і вірте...
Юрій Показати IP 30 Вересня 2014 00:16
Ой.... от наші "Великі", "Мудрі" МІНІСТРИ, у такий важкий час для України, знову вирішили випробувати, чи народ бидло і раби чи вийдуть на майдан !!! Вирішили у напіввійськовий час маніпулювати через банки (а Гарант говорив: перше: Антикорупційне бюро, викорінити корупцію в державі). Мабуть Кабмін та Міністр ОУ іншу ціль та мету переслідують .... Вважаю, що ВОНИ глибоко помилились, бо нарвались на всеукраїнський військовий майдан ....в Києві .... і не тільки ...
Спец Показати IP 30 Вересня 2014 07:44
Як на мене, то час саме для ефективних банків. І необхідно дати можливість людині самій визначатись, де їй зручно і безпечно обслуговуватись.
zzz Показати IP 30 Вересня 2014 08:56
таке враження що міністерство не хоче розуміти які можуть бути зловживання із готівко, або хоче обрати банк який просто "дуже сподобається" МО, забуваючи про самого солдата та його родину.
Роман Показати IP 30 Вересня 2014 12:16
Читаємо про реальний стан справ банків України http://ipress.ua/ljlive/lyshe_5_iz_15_bankiv_proyshly_strestest_natsionalnogo_banku_ukrainy_85212.html Напрошується простий висновок: ось чиїмись коштами тепер будуть укріпляти підвладні Кабміну фінансові стуктури. В теперішніх умовах для "камікадзе"-уряду не вистачало б ще і проблем у банківському секторі, одними з причин яких цілком можуть стати державні банки.
ПЕтро Показати IP 30 Вересня 2014 12:38
це безглузде рішення п.Гелетей,то в час війни треба вам ще одної "війни" з працівниками .Ви порушуєте права людей, права своїх підлеглих,схаменіться .Хто ВАм дав право вибирати за людей,де їм отримувати з/пл чи інші виплати??? Закони вивчіть...
оксана ивановна Показати IP 30 Вересня 2014 12:46
Та достали ,какие госбанки ,вы порядок наведите в Государстве,а потом о госбанках думайте,сеть банкоматов никакая,зачисление з/пл долгое ,,,,эти банки,а жуть,,,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus