USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скалічений під Волновахою волинянин отримав шанс на повернення зору

9 Лютого 2016 16:39
95 тисяч гривень зібрали небайдужі краяни волинському бійцю на операцію з відновлення зору. Про це пише «День».

Драматична історія 22-річного на момент поранення мешканця селища Рокині, що під Луцьком, Василя Кропиви добре відома волинянам.

У ряди ЗСУ він потрапив у першу хвилю мобілізації, у багатостраждальну і героїчну 51 бригаду. Василь стояв на блокпосту під Волновахою, котру 22 травня 2014 року підступно розстріляли. Перед нападом він відчергував на посту, ліг у палатці спати, а коли почув постріли, вибіг, і був поранений осколками снаряда.

Зір в одному оці вже не повернути, а ось щодо іншого він отримав шанс. Василь Кропива уже переніс не одну операцію, бо мав поранення й інші, а очі йому оперували в Інституті Філатова в Одесі. Нині ж його чекає консультація в одній з клінік Загреба у Сербії, в американського хірурга, котрий якраз і спеціалізується на операціях на очах після бойових поранень.

Громада Рокинь, волиняни загалом не один вже раз збирали солдату пожертви на лікування. Нині ж потрібні були дуже великі для родини кошти. І хтозна, чи поїхав би Василь з мамою у Загреб, якби не допомога благодійного фонду «Волинь-2014». Це фонд, створений за пожертви багатих волинських бізнесменів (його ще називають фондом мільйонерів), названий так, бо саме у 2014 році на Волинь прийшла неоголошена війна, і фонд допоміг українським військовим та вимушеним переселенцям вже не на один мільйон гривень.

Наразі Василю Кропиві фонд виділив 75 тисяч гривень, а один із засновників фонду – ще 20 тисяч гривень. З цими грошима солдат відбув на консультацію у Європу зовсім з іншим настроєм і великою надією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus