USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Чи законно залили фундамент та облаштовують септики на скандальному будівництві автомийки у Луцьку

22 Грудня 2021 16:08
Триває скандальне будівництво автомийки на вулиці Глушець, 53 у Луцьку. Попри те, що власника оштрафували та склали на нього приписи та протоколи, будівельні роботи відновили.

Про це стало відомо під час засідання чергової сесії Луцької міської ради 22 грудня.

Депутат Андрій Лучик поцікавився у начальника відділу державного архітектурно-будівельного контролю Владислава Троця, чи можна будувати на цій ділянці мийку чи станцію технічного обслуговування, якщо це суперечить чинному генеральному плану і змінам до генплану, які на найближчих сесіях мають ухвалити депутати.

«Ваш відділ проводив перевірку, під час якої встановили, що на земельній ділянці на вулиці Глушець, 53 облаштовують новий фундамент», – зазначив обранець громади.

На це Владислав Троць відповів, що працівники відділу державного архітектурно-будівельного контролю й справді проводили перевірку на вищезгаданому об’єкті.

«На час перевірки встановили, що об’єкт, який був зареєстрований у державному реєстрі, був повністю знесений. На цій земельній ділянці залишились елементи старого фундаменту, а також частково залили нові фундаменти. За інформацією, яку надав нам власник наділу, це були фундаменти для нового паркану і бетонна підготовка для майбутніх септиків», – проінформував посадовець.

Доповідач наголосив, що у відповідності до постанови Кабміну № 406 встановлення септиків та парканів не вимагає окремих дозвільних документів. Однак знесення чи реконструкція об’єкту вимагає отримання дозвільних документів.

З його слів, у відділі склали акт, протокол, припис і постанову про накладання штрафу на власника ділянки.

«Моя позиція буде залежати не від конкретного випадку, а від того, що говорить закон. У постанові Кабміну № 289 йдеться про перелік об’єктів, на які не потрібно отримувати містобудівні умови та обмеження. До прикладу, об’єкти, у яких відбувається зміна функціонального призначення і геометричних розмірів, мають отримати містобудівні умови. Кажучи простими словами, якщо було зареєстроване право власності на гараж, а люди хочуть зробити з нього автомийку, містобудівні умови отримувати потрібно. Якщо ж одноповерховий об’єкт мав габаритні розміри 20 на 15 метрів, а власник хоче розширити його до 20 на 25, містобудівні умови потрібні. Але якщо був гараж і люди хочуть провести реконструкцію і залишити гараж у тому ж розмірі, то в таких випадках містобудівні отримувати не потрібно. Кожен окремий випадок повинен розглядатися індивідуально», – наголосив Владислав Троць.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus