USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани готові вийти з протестом на захист свого двору

11 Червня 2015 15:05
Конфліктна ситуація між забудовником та мешканцями будинку виникла на вулиці Стрілецькій у Луцьку, де зводять 18-ти квартирний будинок.

Проблема в тому, що мешканці платять за прибудинкову територію, а забудовник зводить на ній будинок.

Спеціальна комісія Луцької міської ради ухвалила рішення призупинити скандальне будівництво, а забудовник упевнений у своїй правоті. Натомість мешканці прилеглого будинку готові відстоювати свої інтереси навіть радикальними методами.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на цьому «складному» об’єкті спеціальна комісія провела інспектування.

Потому комісія Луцькради ухвалила рішення призупинити будівництво доти, допоки бізнесмени вирішать, де має бути доїзд від дороги до будинку. Втім, забудовник не поспішає виконувати рекомендації.

«Рішення комісії було таким, аби призупинити будівництво до моменту узгодження проїзду та вирішення конфліктного питання з мешканцями. Зауважу, що вони зараз мають тимчасовий проїзд, біля залізничної колії. З цього приводу забудовник нам сказав, що буде оскаржувати таке рішення, адже юридично ми не маємо права приймати такі рішення. Чи призупинить забудовник роботи, він не повідомив», - повідомив у коментарі для ІА Волинські Новини член комісії, депутат Луцької міської ради Євгеній Ткачук.

Зауважимо, що на цій вулиці зводять 18-ти квартирний будинок, начебто для працівників правоохоронних органів, а саме - прокуратури.

У цій ситуації мешканці бачать дві головні проблеми: загарбання прибудинкової території та облаштування проїзду через їхній двір.

«У нас стоїть два будинки, де живе 90 сімей і 45. Поряд є невелика прибудинкова територія. Їм залізниця не дає дозвіл робити біля них дорогу, тому вони хочуть її вивести через наш двір. У нас є заасфальтована доріжка, де діти катаються на роликах, то вони її хочуть розширити та позрізати поряд дерева. Але ми цього не дозволимо зробити, ми вийдемо, якщо доведеться, навіть з вилами», - запевнила мешканка будинку на вулиці Стрілецька Світлана Ромашко.

Лучанка додає, що, аби дійти порозуміння, їх запросив на зустріч Луцький міський голова Микола Романюк у понеділок, 15-го червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
житель стрілецької Показати IP 11 Червня 2015 15:59
Забрати всю прибудинкову територію, а діти нехай граються на дахах в котельні чи трансформатора,і звести ще будинок ,де вішають білизну ті в кого немає балконів. Там і так проїздний двір, що за дітей страшно. Тай ще санітарія,бо багато котів (блохи в підвалах), не кажучи за контейнери з мусором-4 на 10 будинків,людям під вікнами.
свг Показати IP 11 Червня 2015 16:40
якщо жек здирав злюдей гроші за землю яка продана то потрібно не дудівництво зупитяти а нач. жек на вила взяти. а пані ромашко нехай менше піариться -все рівно до корита не допустимо.
Стрілець Показати IP 11 Червня 2015 16:55
Хіба можна будуватись на спортивних майданчиках? Пам*ятаю, там було огорожене футбольне поле, в дитинстві не одне коліно там збив. Куди дітям діватись? Чим їх зайняти? Таборів практично немає, а як є то у більшості не по кишені . Панове владці, що посієте те і пожнете.
Сусід-прок-р Показати IP 11 Червня 2015 23:06
Не прокурорський це будинок.Бред сивої кобили: ніхто не будується на при будинковій території, хіба це сьогодні реально? Все в законі, просто деякі активісти такі як Юля із Самопомічі хоче грошенят на вибори або пропіариться перед виборами....Треба ж якось боротись із Яковлєвим, в чому проблема забудовника Юля, якщо ти юрист!!!???
Житель б № 29 Показати IP 11 Червня 2015 23:12
Два сусідніх будинки 23 і 23а то є забудови СБУшників у кращі часи їхньої "діяльності", коли за віджате в користь держави бабло дозволяли будувати отим службовцям. Живуть там досить одіозні особи. Але Бог їм суддя - най живуть собі. Справа в тому, що забудова в Луцьку вже взагалі втратила правові рамки. При покійному Клімчуку - придворний Чорнуха брав усе що міг, будував хоч і не особливо якісно, але швидко і без кідалова. Інші теж не відставали. Перепетії у даній сфері були варті пера Шекспіра і навіть такої собі мильної опери. Скажу чесно - я голосувала за теперішнього мера, бо воно отаке майже європейське - ні риба... Визнаю - лоханулася. Не все то золото, що блищить. За каденції даного мера незаконна забудова вийшла на такий рівень, що годі розмовляти... Конкретна ситуація коло нашого будинку - прибудинкова територія майже відсутня, адже з іншої сторони межуємо із залізницною станцією Луцьк. Мало того, обслуговує територію сумнозвісний ЖКП 3 - а ОСББ не створили на даний момент, то тепер ще й ця біда додалася. Наглості забудовника немає меж - усі жителі прилеглих будинків виразилися проти будівництва, бють на сполох де тільки можна, а забудовник лише кривляється.. Ми не зупинимося у відстоюванні своїх інтересів!!!!
Житель стрілецької д Показати IP 12 Червня 2015 10:01
Нехай твої діти грають фудбол на криші котельні ,чи спускаються з горки в смітники , от тоді ти попіаришся.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus