USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Скандальний мер Ківерців катається на позашляховику, який закупили для лікарні

23 Серпня 2023 18:25
Мер Ківерців тепер їздить на новесенькій автівці із салону. Олександр Ковальчук вмостився у свіженький кросовер Renault KOLEOS. Вартість такої машини – понад мільйон гривень. На ній ківерцівський голова із шиком приїхав на роботу і несподівану зустріч із військовими.

Щойно журналісти телеканалу «Аверс» поцікавилися такою вартісною обновкою голови, кому вона належить і за чиї кошти куплена – Олександр Ковальчук став виправдовуватися.

Новесенький кросовер, який виблискує під вікнами кабінету ківерцівського голови, лише торік зійшов з конвеєра. Аби купити таку автівку, треба викласти понад мільйон гривень. Машину придбали два місяці тому в автосалоні, і тепер вона служить для комфорту ківерцівського голови.

«Цей позашляховик куплений не за бюджетні гроші нашої громади. Це не моя особиста машина, це ківерцівської лікарні», – здивував поясненням Олександр Ковальчук.

Читати ще: Стадіон за 145 мільйонів: чому до скандального мера Ківерців приходили військові

«Відповідно до розпорядження, наразі я її використовую, тому що моє службове авто в ремонті. В Ківерцівській громаді купили два автомобілі і наразі один з них не настільки потребують. Тому цим авто їжджу я, поки службова машина поломана. Як тільки мою відремонтують – цю заберуть назад», – запевняє міський голова Ківерців.
А тепер найцікавіше: за чиї кошти куплений кросовер? Олександр Ковальчук запевняє, що з бюджету громади він не виділяв ні копійки на цю машину. Мовляв, то медики купували, а він ні до чого.

«Багато своїх автомобілів лікарня віддала… Вилучили через військкомат «Дастери» на війну. Написали звернення офіційне на обласну раду. Обласна рада виділила гроші в сумі півтора мільйона гривень, за які купили два автомобілі на первинку. Однією зараз їжджу я», – говорить Олександр Ковальчук.

Схоже, голова Ківерців вигадує на ходу. Достатньо подивитись у договір між ківерцівською первинкою та автосалоном. Там чітко написано, що ціна договору – понад два мільйони гривень. З них півтора мільйони – кошти саме місцевого бюджету і 512 тисяч гривень власних коштів первинки. Директор медзакладу підтвердив, що кошти надійшли від Ківерцівської міської ради і просив він їх у міськради.

«Це були цільові кошти. Я знаю, що мені надійшли кошти на казначейський рахунок на проведення цієї тендерної процедури», – повідомив директор КП «Ківерцівський ЦПМД» Олесь Марищук.

До слова, автівки закупили взагалі без аукціону. Як розповів очільник центру первинної меддопомоги, він достеменно не знає, чому голові громади тепер знадобився їхній новенький кросовер.

«Вони – засновник. Вони нам надали клопотання, щоб передати на використання. Якщо засновник вирішив, що у них є потреба для використання автомобіля, я й передав. Вони просили саме цей автомобіль», – сказав Олесь Марищук.

Медики купували саме такий позашляховик, бо збиралися возити вакцини по віддалених селах.

«Виїзд лікаря на виклик, також ми їздимо і по вакцини, а потім їх розвозимо. Найбільш дальня амбулаторія розташована за 80 чи 90 кілометрів від центру. Мережа геть розкинута», – каже директор КП «Ківерцівський ЦПМД».

Мовляв, поки не задощило, потреба не така гостра. Тому машина возить Олександра Ковальчука. Чи побачать у селах після осінніх дощів новенький кросовер – хтозна. Можливо, виявиться, що голові він важливіший.

Нагадаємо, раніше міськрада у Ківерцях оголосила тендер на будівництво стадіону з біговими доріжками за 150 мільйонів гривень. Проте після розголосу та скандалу торги скасували. Але, як стало відомо 21 серпня, мерія Ківерців все ж уклала угоди на 145 млн для будівництва стадіону.

Читати ще: Можна було купити 6 тисяч дронів: мерія Ківерців все ж уклала угоди на 145 млн для будівництва стадіону

Депутат Ківерцівської міської ради Ігор Мисковець заявив, що складає повноваження, бо не згодний із антигромадськими діями керівництва міської ради.

Після того, як мер Ківерців Олександр Ковальчук захотів витратити 145 мільйонів гривень на стадіон та бігові доріжки, волинський військовослужбовець з-під Вугледара записав відеозвернення і попросив вкраяти від озвучених мільйонів бодай 120 тисяч гривень на дрон.

Згодом з'явилася інформація, що мера Ківерців Олександра Ковальчука утретє зловили за кермом без посвідчення водія, якого він взагалі не отримував. Під час першого випадку посадовець ще й був п’яним та вчинив ДТП.

Тим часом скандального мера 22 серпня помітили на учбовому авто біля сервісного центру МВС в Струмівці. Вочевидь, посадовець захотів екстрено отримати посвідчення водія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
! Показати IP 23 Серпня 2023 18:50
Жити не вмирати! Як пончик в маслі ! Пішов собі в салон, тицьнув пальцем- хочу, і має! За фріко! Дай вгадаю, бензину теж не хляє, на воді їздить( для мера)). К..вас коли це кінчиться? Якесь ківерцівське мурло всіх має в.....!?
дідо Показати IP 23 Серпня 2023 19:54
все законно
Богдан Показати IP 23 Серпня 2023 20:20
Веде себе як окупант
Народна прокуратура Показати IP 23 Серпня 2023 23:23
Лохонувся мер. Потрібно було одразу лімузин купувати. В ньому можна більше вакцини перевозити по віддалених селах. Та й "медсестричок" відразу у салон цілу купу посадити.
Микола Показати IP 24 Серпня 2023 07:04
Олесь Марищук, то мабуть дружбан мера. Бо все так легко і просто: так, ну купили, ну попросив покористуватись, ну дав, нехай їздить. Як своїм особистим. Чесний і непорочний. Тільки декілька років тому притягувався за корупцію, але відмазався. І вже директор КП.
123 Показати IP 24 Серпня 2023 18:53
Ригати від тої свині тягне, і від мешканців того задрипаного містечка, що його обрали
777 Показати IP 25 Серпня 2023 10:14
Ви дійсно перевіряєте терпіння людей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus