USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Скандальний пам’ятник Кузьмі прийняли у комунальну власність

28 Жовтня 2015 13:23
Луцькі депутати проголосували за те, аби взяти у комунальну власність обласного центру скандальний пам’ятник Андрію Кузьменку.

Про це стало відомо під час засідання 80-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 28 жовтня.

Так, питання про передачу у комунальну власність розглядалось у рамках проекту рішення «Про безоплатну передачу в комунальну власність об'єктів благоустрою рекреаційної зони «Сіті парк» по проспекту Волі, 49а.

Однак, якщо щодо таких об’єктів, як альтанки, дитячі та спортивні майданчики, фонтан, «місток коханя», фонтан, будиночки для качок, бруківка, доріжки, а також вуличне освітлення зайвих питань не виникало, то пам’ятник Андрію Кузьменку викликав гострі дискусії у сесійній залі.

«Прошу вирішити питання з встановлення «нібито пам’ятника Андрію Кузьменку. Свого часу це питання викликало багато критики, бо той чоловік, якого вилили у броніз, абсолютно не схожий на Кузьму. А тепер ще й місто повинно взяти це в комунальну власність. Закликаю колег не підтримувати це рішення, бо громада міста однозначно не приймала рішення встановлювати пам’ятник Кузьменку саме в такому вигляді», - зауважив депутат Луцької міськради Павло Данильчук.

Однак луцькі обранці громади до такої пропозиції не дослухались, тож у більшості проголосували «за» такий проект рішення.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, перший в Україні пам’ятник Кузьмі Скрябіну, відкрили на території «Сіті Парку», що по проспекту Волі в Луцьку. Його поява одразу ж спровокувала хвилю дискусій.Автор пам’ятника, скульптор Ірина Дацюк заявила, що пам'ятник, який поставили Кузьмі - це ескізний варіант.

Нагадаємо, один з останніх пам’ятників авторства Ірини Дацюк, присвячений відомому співаку Кузьмі, уже викликав хвилю критики й обурення як у творчих колах, так і серед громадян. Після цього в інтерв’ю одному з волинських ЗМІ пані Дацюк «відхрестилася» від свого витвору й переклала провину за невідповідність образу на львівських майстрів. Вона також повідомила, що вже працює над новим пам’ятником Кузьмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим привабила луцьку заможну еліту авторка пам'ятника Кузьмі?

Директор підприємства-виконавця робіт Андрій Чуба розповів, що роботу виконували виключно за гіпсовим ескізом скульптора й жодної самодіяльності працівники собі не дозволяли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
112 Показати IP 28 Жовтня 2015 17:10
Мікрофон дуже схожий з оригіналом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus