USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Скандал навколо пам'ятника Кузьмі: коментар львівських скульпторів

13 Жовтня 2015 14:14
Керівник підприємства, що виконувало замовлення луцького пам'ятника Кузьмі Скрябіну, вперше прокоментував скандальну ситуацію, що склалася навколо роботи. Чоловік каже, що за 15 років діяльності йому вперше доводиться спілкуватися з журналістами. Про це інформує Таблоїд Волині.

Скандал навколо першого в Україні пам’ятника Андрію Кузьменку, що встановили у Луцьку, все не вщухне. Особливо активні лучани, бо ж у їх місті встановили пам’ятник, та львів’яни, бо ж Кузьменко – їх земляк. До того ж саме львівське підприємство «Пікарт» виготовило бронзову скульптуру Кузьменка за ескізом луцького скульптора Ірини Дацюк.

Нагадаємо, один з останніх пам’ятників авторства Ірини Дацюк, присвячений відомому співаку Кузьмі, уже викликав хвилю критики й обурення як у творчих колах, так і серед громадян. Після цього в інтерв’ю одному з волинських ЗМІ пані Дацюк «відхрестилася» від свого витвору й переклала провину за невідповідність образу на львівських майстрів. Вона також повідомила, що вже працює над новим пам’ятником Кузьмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: чим привабила луцьку заможну еліту авторка пам'ятника Кузьмі?

Директор підприємства-виконавця робіт Андрій Чуба розповів, що роботу виконували виключно за гіпсовим ескізом скульптора й жодної самодіяльності працівники собі не дозволяли. «Над скульптурою працювало 15 людей підприємства, адже роботу мали виконати у дуже стислі терміни. Мали здати роботу менше ніж за тиждень після отримання замовлення. Наше основне завдання ‒ максимально точно перевести гіпсовий ескіз у бронзу. Я вважаю, що ми з ним справились», ‒ каже директор приватного підприємства.

Зі слів Андрія Чуби, за 15 років діяльності фірми йому вперше доводиться спілкуватися з журналістами й надавати якісь коментарі щодо виконаних робіт. Зазвичай, замовники задоволені роботою майстрів.



Директор підприємства розповів, що коли скульптор побачила готовий пам’ятник, жодного незадоволення не висловила, лише запитала, чи подобається йому самому робота. «Мені прикро, що склалася така ситуація з пам’ятником настільки відомій й усіма любимій людині, проте нашої провини я в цьому не бачу», ‒ каже пан Андрій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанка Показати IP 13 Жовтня 2015 17:11
В неділю зумисне ходила до Кузьми. Стоїть собі в самотині, але не дуже з того журиться. Як на мене, він справжній, хіба що волосся менш розкуйдовжене. Невдоволені хочуть, щоб насправді заспівав?
Анонім до лучанка Показати IP 13 Жовтня 2015 17:48
Дацюк, це ти?
небайдужа Показати IP 13 Жовтня 2015 17:14
Пам"ятник на фотографії і наяву різниться.
радован Показати IP 13 Жовтня 2015 19:52
у виконаному пам’ятнику немає "характара". Ймовірно від того, що роботи виконувала жінка. (дами, не кидайти капці). Такий витвір встановлюють на кладовищі, для пам’яті родини. Для суспільства ж, для поколінь нашого міста, необхідно відобразити те, чим хворіла в такий непростий час душа Кузьми - творця та Громадянина. Це складно. Пам’ятник увічнює не лише особистість Співака, але й ім’я автора. Це відповідальність До Імені не можна примазуватись, потрібно бути йому гідним. Напевне це не один десяток ескізів... Поверхневе ж відношення ображеє почуття лучан. Це дурний тон. Нехай представить ескіз худраді, я та доведе йщго до громадськості Луцька.
Настя Показати IP 2 Березня 2016 17:44
Я не скульптор, але тут і сліпому зрозуміло що робота дуже погана і це не Кузьма.ірині дацюк сором! Я, чесно кажучи, хотіла б щоб він сидячи з гітарою посміхався.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus