USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сканер вантажу на «Ягодині» не працює вже близько року

7 Квітня 2016 22:00
Спеціальний сканер, яким перевіряють вантаж автомобілів перед тим, як ті перетнуть кордон, не працює вже близько року. Керівництво відомства ігнорує запити на ремонт апаратури, яка допомогла б виявляти та не пропускати контрабанду.

Про це стало відомо під час четвертої позачергової сесії Волинської облради сьогодні, 7 квітня.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що рекордні 1,5 тонни бурштину затримали польські митники на пункті пропуску «Дорогуськ», який «проґавили» волинські митники. Загальна вартість товару близько 24 мільйонів злотих (5,6 мільйони євро). Бурштин був схований у вантажівці з польськими номерами, що їхала з України в Польщу. Такої великої незаконної поставки партії бурштину на польському кордоні ще не було. Під час огляду автомобіля працівники митниці виявили, що під мішками з легальним товаром приховані пакети і картонні коробки, заповнені бурштином.

Згодом у Держприкордонслужбі пояснили, чому не перевіряли вантажівку з бурштином на Волинській митниці. Мовляв, автівка прийшла у пункт пропуску «Ягодин» повністю оформленою.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ МИТНИКИ ПРОСЯТЬ ПОЗБАВИТИ ЇХ «НАЧАЛЬНИКІВ-ГАСТРОЛЕРІВ»

Депутат Михайло Імберовський зауважив, що нещодавно його колега по політичній силі був на волинській митниці, де дізнався, що сканер, за допомогою якого можна «просвітити» вантаж, досі не працює. Що, з його слів, могло стати однією з причин того, що волинські митники «проґавили» рекордну партію контрабанди.

У відповідь на це, заступник начальника митного поста «Волинь-Центральний» Дмитро Якобчук відповів, що сканер дійсно не працює. Причому, вже близько року. З його слів, митники неодноразово звертались у Державну фіскальну службу України, проте там зверненння про виділення коштів на ремонт цього обладнання ігнорують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 7 Квітня 2016 22:30
якби не "сюрприз" від колег поляків, то сканер ще не один рік "працював" би в такому режимі)
ХАБАРНИКАМ Митникам до Анонім Показати IP 8 Квітня 2016 08:13
Та ви самі його ж і зламали для того щоб косити бабало....Примому і до дого к він нібито був робочим його включали коли комусь захочеться бабаок збрити,Юбо новий контрабьандист вирішиі стати хитрішим за хабарників і провести вантаж без долі в касу..а не виходило,його включивши сканер зразу виставляли касу.....
Коля Показати IP 7 Квітня 2016 23:21
Скинулися б і поремонтували!
васько лесько Показати IP 7 Квітня 2016 23:36
хай 1 дальше не працюе ! т1льки в мутн1й вод1 " рибка" ловиться! один р1к коли не працюе сканер дае можлив1сть прикарманити 10-ти р1чну виручку митниц1! кому потр1бен той сканер????? дайте вас1 один метр кордону 1 в1н позолотить ручку любому начальнику щоб той сканер взагал1 забрали до Киева так як в1н там б1льше потр1бний... а тут ми сам1 соб1 1 сканеры 1просканеры абы було що сканувати 1 прикарманити)))
Дядя Руня Показати IP 8 Квітня 2016 00:13
Рията, у вас такі бабки крутяться, а ви сканер не можете поремонтувати чи новий придбати. :) Зате хатинки митників ростуть місяць-три.
митник Показати IP 8 Квітня 2016 08:39
Хтось там пише що потрібно скинутись на ремонт сканера.Вже б давно скинулись,але одна нещасна лампочка в тому сканері коштує 500000грн.Півмільйона гривень!То наша державав,складається таке враження,не зацікавлена в ремонті і в боротьбі з контрабандою.Слава УкраїніІ!(цей сканер і як приїхав новим на Ягодин то був вже не робочим)
олександр Показати IP 8 Квітня 2016 08:42
В Україну ще десь в 2009 році (можу помилятися) за рахунок коштів ЕС було поставлено 10 таких мобільних сканера. Вже через рік вони майже всі не працювали. Наш сканер (Ягодин) за весь період за різних причин працював може третину і чесно кажучи, ці причини були далеко не об'єктивні
Анонім Показати IP 8 Квітня 2016 10:05
А як бабло дерти коли скайнер працюватиме?
віто Показати IP 8 Квітня 2016 10:53
"Чому не працює?" "Він поламався" Ну, просто послідовникиі путіна: "що сталось з підводним човном "Курск"? "Він потонув".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus