USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські митники просять позбавити їх «начальників-гастролерів»

7 Квітня 2016 12:45
Колектив Волинської митниці просить в обласної влади посприяти у вирішенні кадрових питань. Зокрема призначити постійного місцевого керівника, а не так званих «гастролерів», яких призначають на посади тимчасових виконувачів обов’язків ось вже майже 4 роки.

Про це йшлося під час четвертої позачергової сесії Волинської облради сьогодні, 7 квітня.

Як зазначила заступник начальника митного посту «Луцьк» Світлана Демиденко, протягом останніх 4 років у них немає постійного керівника. При цьому кожен наступний тимчасовий виконувач обов’язків є представником іншої області. Зокрема, це Львівщина, Чергнівгвщина, Вінниця. Зі слів працівників митниці, ситуація вкрай складана: в колективі триває четверта реорганізація за останній рік. Своєю чергою, ротація негативним чином впливає на їх роботу.

«І це в той час, коли наших волинських працівників, які працюють успішно, утискають, вони перебувають поза штатом. Нині 12 працівників підпадають під скорочення, в той час коли люди з інших областей стажуються на їх посади», - зазначила пані Демиденко.



28 березня відбулись профспілкові збори, де був присутнім Володимир Гунчик. Відтак, прийняли колективне звернення про до голови Фіскальної служби з проханням припинити «гастролі» тимчасових керівників зі всієї України.

«200 мільйонів гривень, які перерахував колектив на будівництво доріг – це заслуга не чергових новоприбулих керівників, а колективу і людей, які чесно виконують свою роботу», - заявила представниця митниці насамкінець.

Своєю чергою, голова облради Ігор Палиця зауважив, що не можна розраховувати на чесну роботу працівника, якщо він отримує за неї 2 тисячі гривень. Відтак, зауважує, що для них слід організувати нормальні умови роботи та достойну оплату праці.
А також додав, що якщо митники дійсно не виконують свою роботу, як це стверджує тимчасовий очільник структури Олександр Шавлак, діють непрофесійно та зловживають своїм становище, то слід звертатись в правоохоронні органи.

Голова облради запропонував долучити до обговорень підприємців, які ввозять чи вивозять товари через митницю.

«Треба, щоб до обговорення долучились підприємці, а не лише колектив митниці. Ті, які займаються імпортом та експортом. І того керівника будуть контролювати самі підприємці. І він в разі чого – буде сидіти за гратами», - зазначив голова облради.

Депутат Михайло Імберовський поцікавився у митників, як вони ставлять до того, щоб віддати частину своїх повноважень на аутсорсинг англійським компаніям, які за відсоток зможуть контролювати процес і забезпечать кращий рівень послуг за рахунок власного новітнього обладнання. На що ті відповіли, що для цього потрібно змінювати митний кодекс і приймати пакет документів.

У відповідь Ігор Палиця зауважив, що це все можна організувати власними силами - вивчити позитивний іноземний досвід і впровадити його самим. Відтак, завдяки прибуткам «відбити» вартість нового обладнання можна буде у короткі терміни.

Депутат Володимир Яренчук стверджує, що на колектив митниці дійсно тиснуть. Мовляв, у нього вимагали хабар за розмитнення за вказівкою нового керівника:

«Я нещодавно ввозив комбайн, 1,2 мільйона заплатив мита. Простояв 3 доби на внутрішній митниці, і весь час мені говорили: «Дай, дай, дай». Запитав митників, хто дає команду, мені кажуть: «новий бос».

Депутат Святослав Кравчук зачитав проект звернення облради до голови Державної фіскалької служби України Романа Насірова. Йдеться про вжиття заходів щодо призначення постійним керівником митниці людини, яка забезпечить ефективну роботу митниці та знайде компроміс з колективом.

Керівник Форуму сприяння митної справи Волинської області Олександр Таранов упевнений, що більшість проблем Волинської митниці полягає в тому, що вона не має постійного очільника. Відтак, «спитати» за порушення і зловживання просто ні в кого.
До слова, Таранов, як практикуючий адвокат, за останні 2 роки подав до суду понад 150 заяв щодо коригування митної вартості, 99% яких прийняли на користь декларантів.

«Думаєте, що хоча б один керівник зробив висновки? Хоч когось притягнули до відповідальності? Ні, нікого. Хоча стаття 30 Митного кодексу чітко регламентує, що особа має нести відповідальність за кожне митне рішення, яке вона прийняла», - пояснює Таранов.

Зрештою, народні обранці волинської громади проголосували за звернення, озвучене Кравчуком. Його скерує голова облради Ігор Палиця до голови ДФС.



Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, 4 квітня згідно з ініціативою громадських організацій Волині, під будівлею митниці в селі Римачі Любомльського району розпочалася безстрокова мирна акція протесту проти призначення Олександра Шавлака виконувачем обов’язків начальника Волинської митниці. Того ж дня активісти привезли на місце протесту порожні бочки після пального, барабани, шини. Протестувальники навіть погрожували заблокувати МП «Ягодин». А 5 квітня активісти розбили намети, привезли контейнери для сміття.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 72
Колектив митниці Показати IP 7 Квітня 2016 12:59
Наш кандидат - Нестерук Віктор!!! Достойна людина!!!
Вітя до Колектив митниці Показати IP 7 Квітня 2016 13:32
Сталіна їм і то кожному!!!
луч до Вітя Показати IP 7 Квітня 2016 14:11
мізків би тобі за те що про ката згадуєш!
Сергій до луч Показати IP 7 Квітня 2016 18:29
Писарський, ти хоть би совість мав там своєю м****ю світити, приклад хабарництва!!!!!! Та я коли дві резини через Ягодин віз, і казали що ти старшим на зміні, всі кишені витрасяв щоб тобі віддати, бо діти щеб неділю не бачили б дома!!!!! Зникни звідти - племінник Микитюковський!!!!
до луч до луч Показати IP 7 Квітня 2016 21:07
Ти подивися які красавци стоять тільки любоватись.
Карась до луч Показати IP 7 Квітня 2016 21:37
Ну то ц*цьку їм дай!
ВЕРХ ЦИНІЗМУ до Колектив митниці Показати IP 7 Квітня 2016 13:48
і під це ще піписалася олрада!!??)))Люди ви там зовсім здуріли!!??? "І щуку кинули у річку»,так само з Никитюком...Головний хабарник та лобіст "свого" начальника зі збереженям рішала "Терещука" буде цим займатись!!?))))Женіть тих хабарників(митників) і контрабандистів а Гіля Никитюка Гунчика н***посадити...там давно їхнє місце,,,,
Скажіть до Колектив митниці Показати IP 7 Квітня 2016 13:51
от чому прості люди розумію і висловлюються що це все цирк Влаштований НИКИТЮКОМ ГІЛЕМ ГУНЧИКОМ для збереження грошей, які платитимуть КОНТРАБАНДИСТИ та МИТНИКИ ХАБАРНИКИ ..А депутати зрозуміти не можуть і голосують за збереження доходів для цих людей!!??))))
Юра до Скажіть Показати IP 7 Квітня 2016 18:36
Демиденко кажеш немає керівника!!!))) То й добре, касу можна тирити) не з ким ділитись не потрібно))) Хіба що трішки Терещуку!!!!
Микола до Скажіть Показати IP 7 Квітня 2016 18:41
Думаю їм кишеню гріє гривня Микитюка, хоча ні - то скупердяй, своє ніколи не віддасть, напевне Терещука))))
Таранову до Скажіть Показати IP 7 Квітня 2016 18:44
Пане Таранов, як це ні в кого спитати, єєєєє, в Терещука запитайте, Юра знає)))
Яренчуку до Колектив митниці Показати IP 7 Квітня 2016 13:56
А ви непитайєте чому неїдуть фури на митне оформлення,бо там зараз неберуть хабарів і перевізники контрабандисти нехочуть їх замитнювати.......(думали ,як раніше дав хабар і поїхав)..А якщо хтось у вас щось вимагав то чогож ви такий чесний в правоохороні органи незаявили....Чми може треба нанадати вам про ст. Кримінального Кодексу 396. Приховування злочину
Петро до Яренчуку Показати IP 7 Квітня 2016 18:15
Не заявляли, бо ті кому треба будо б по закону заявляти - такі ж як Ви ХАБАРНИКИ ПРОДАЖНІ!!!
Анатолій до Колектив митниці Показати IP 7 Квітня 2016 18:34
Демиденко, ти чого виступаєш, про що кажеш, скажи краще скільки з гумунітарки бриєш!!!?????? Розкажи пану Палиці не соромся!!!! То мало того що бриєш, ще й служби різні насилаєш!!!!!!!
Чоловік до Колектив митниці Показати IP 7 Квітня 2016 18:39
коментар було видалено
Анонім до Колектив митниці Показати IP 9 Квітня 2016 11:01
Та за це хлібне місце вони всі будуть горло гризти. І на всіх гадити. А колотить все терещук той що бурштин тоннами возить
Анонім до Колектив митниці Показати IP 16 Березня 2019 08:23
Та який кандидат!? Адкоголіків зараз достойними називають?! Позор!
АСЯ Показати IP 7 Квітня 2016 12:59
ЯКІ ОБІЖЕНІ МОРДИ В МИТНИКІВ , ВИДНО ОБЛОМИЛОСЬ ШМАТ ПИРОГА .. СЬОГОДНІ КЛЬОВО НЕ БУДЕ. КЛЬОВО БУЛО ВЧОРА.......
нхя не смішно Показати IP 7 Квітня 2016 13:04
"Колектив" митників - це банда хабарників. "Підприємці" - це банда контрабасистів.
інженегр до нхя не смішно Показати IP 7 Квітня 2016 13:56
Так, а разом це класичне ОЗУ - організоване злочинне угруповання.
НЕЛУЧАНИН до інженегр Показати IP 7 Квітня 2016 19:08
так у нас вся влада - ОЗУ
Карпо Показати IP 7 Квітня 2016 13:04
От якби ще так дружно і хабарі перестали брати і тонни бурштину через кордон пропускати!!!!! А на 2 тис. гривень вся Україна виживає і нічого!! Чим вони кращі за вчителів, вихователів,санітарок, бібліотекарів ...?
я до Карпо Показати IP 7 Квітня 2016 20:41
А,кому будет легче жить?Если на границе перестанут брать взятки.Учителям?Санитаркам?Библиотекарям?Дайте им хорошую з.п. и потом можно требовать..... и взятки прекратятся...и учителям з.п. поднимут,это все к нашей думе надо адресовать....
Ото дав! до я Показати IP 7 Квітня 2016 21:53
Логіка де? А якщо поштарки замість того, щоб розносити людям пенсію будуть собі її забирати тому, що в них самих зарплата мала? А вихователі перестануть виховувати твоїх дітей, бо в них мала зарплата! Невже якщо цим митникам-негідникам підняти зарплату до рівня їх хабарів то вони перестануть брати? Ніколи!!
я до Ото дав! Показати IP 8 Квітня 2016 18:42
З,П, поднять нужно не только пограничникам(что бы их за чмыр не считали),а всем и учителям,что бы учили детей,тогда спрашивать со всех.
митник до я Показати IP 8 Квітня 2016 00:20
ти краще навчись писати і коментувати на УКРАЇНСЬКІЙ мові "Слава Україні"
я до митник Показати IP 8 Квітня 2016 18:53
Ты с Западной Украины,а я с Востока.Каждый знает свой язык.Я же не учу тебя язык Русский учить.За,что погибли и гибнут люди?За твою Слава Україні?Ты еще напиши слава Порошенку.Который строит заводы и ведет бизнес в России и при себе держит псов Януковича и кумовьев Путина.Когда вы прозреете,что майдан был заказан?И люди гибнут до сих пор не за что((( Запад уже отвернулся от Украины.А,ты кричи...Людей как собак хоронят.До какой степени нужно быть слепыми!!!((((
Вася Показати IP 7 Квітня 2016 13:05
Клоуни
васі до Вася Показати IP 7 Квітня 2016 13:10
все кодло микитюка вилізло
Полюбому до васі Показати IP 7 Квітня 2016 13:50
Микитюк активістів з барабанами фінансує!
цікаво Показати IP 7 Квітня 2016 13:12
а чому митницю не реформують,чи грузини вже закінчились?
я до цікаво Показати IP 8 Квітня 2016 18:57
Зачем грузины?Если при власти б*дло Украинское...Тут надо всех пересадить,как было в Грузии.Не хватало тюрм,и их строили.Ворам 3 суток дали,что бы выехали из страны,а у нас что?Цирк каждый день(
Коля Показати IP 7 Квітня 2016 13:13
Хай розкажуть як влаштувалися на роботу і скільки мають за зміну. Правдоборці хр*нові. злякалися, що розгонять к є..б.....ям
дьодік Показати IP 7 Квітня 2016 13:18
Уже були "місцеві" керівники в СБУ, МВС і в ЗСУ в Криму - в результаті 90% цих "колективів" виявилися зрадниками і перейшли на сторону ворога. Люди, які носять погони повинні виконувати наказ, а не влаштовувати балагани. Не подобається носити форму, підпорядковуватись старшому начальству і виконувати накази - рапорт на стіл і в бізнес.
Анонім Показати IP 7 Квітня 2016 13:23
Полякалися, що за посади заплатили, а гроші відбити ніяк. А яренчук нехай вкаже, хто конкретно в нього вимагав хабара. А ще всі знають, що і до цього була такса.Думаєте звідки митницькі маєтки. Та на митника, що б попасти треба пройти більший конкурс, як у "ВІАГРУ".
бєлка Показати IP 7 Квітня 2016 13:33
Бачу знайомі рила, які вже останніх років 20 збирають хабарі на так званій митниці. У нормальній державі це кодло після такого демаршу було б на другий день звільнено, а відсотків 70 цієї шобли сиділо б на зоні за хабарі і контрабас.
Вася до бєлка Показати IP 7 Квітня 2016 13:55
Наші рила на літаки пересядуть і будуть цигарки за Бугор совати поки не впадуть на грядку.
Анонім Показати IP 7 Квітня 2016 13:33
Всі, хто хоч раз проїзджав митницю знають ціну цим крокодилячим сльозам. Знають ціну чесності і некорумпованості митників. Вони певно мають за дурнів всіх інших. Да любого митника візьми - він корупціонер. Треба те болото давно осушити.
245 Показати IP 7 Квітня 2016 14:05
а хто буде сушити болото немає активних лююдей всі бояться
1 до 245 Показати IP 7 Квітня 2016 14:38
Так давайте обєднуватись....давайте обміняємось всі контактами і будем намагатись подолати цю гругову поруку -митник хабарник,підприємець-контобантист
Зам до 1 Показати IP 7 Квітня 2016 18:25
Дивлюсь на фото, і буцімто на день народження до Романа Микитюка попав!!!))) Вся родина, сусіди)))) Микитюк ти рулиш!!!))) КАРМАННА МИТНИЦЯ!!! Пане ПАЛИЦЯ, Ви розумний і заможний чоловік, не вірю і ніколи не повірю що якихось грязних 3 рублі Вам потрібно від того задрипанця!!!
245 Показати IP 7 Квітня 2016 14:16
а хто буде сушити болото немає активних лююдей всі бояться
патріот до 245 Показати IP 7 Квітня 2016 14:53
А ті "активісти" - Самооборона, АвтоМайдан... всі там, за гроші пікети влаштовують! Теж нероби ще ті, ліше гасла патріотичні горланять, а самі працювати не хочуть, а шукають різні "акції", щоб на халяву грошенят збити!!!
123 Показати IP 7 Квітня 2016 14:38
ще Красулі не хватає з своїми шматалайниками, бочками,смітниками!!
Дядя Показати IP 7 Квітня 2016 14:40
Віддайте, нафіг, англійцям і буде все в державу, а то 2000 грн. будинки і авто придбали. Давно пора "жирним котам" копня дати.
Турійськ Показати IP 7 Квітня 2016 14:44
Дивлюсь на фото і бачу Турійських біднячків в того Єдем,в того салон краси. Хлопці а за 1500грн в місяць слабо попрацювати?
222 Показати IP 7 Квітня 2016 14:50
коментар було видалено
Дідо Показати IP 7 Квітня 2016 14:53
Віддати все англійцям, тоді побачимо куди гроші йдуть. За 2000 на роботу джипом не наїздиш
Лучанин Показати IP 7 Квітня 2016 14:55
паиця я тебе поважаю.Не говори,що у цих хабарників 2000 тис з-ти.Подивись на їх фейси, кирпича просять. Порахуй їх видатки і зарплати їм не давати зовсім,Дайте людям на ліки більше, як ти це робиш.Дякуємо тобі, а цих злодюг забери
свої Показати IP 7 Квітня 2016 16:37
службу безпеки туди, і всіх можна брати на корупції.
учень Показати IP 7 Квітня 2016 16:42
Ключова фраза "чесно виконують свою роботу".... за 2000 тис грн. Подивіться як вони жирують і як живуть працівники собезів в районах. За таку "чесність" по-життєво двірниками в Луцьк
Анонім Показати IP 7 Квітня 2016 17:05
жити тут стало ще більш гидко ніж при янику
ось Показати IP 7 Квітня 2016 17:22
Люди Никитюка і ко виступають проти переділу сфер впливу. Коротше кажучи бабло може піти через інший карман і можуть поміняти виконавців. От і бунтує корупційно- контрабандиське кодло...
до ось до ось Показати IP 7 Квітня 2016 21:05
Гнати треба зло з волині микитюка який проплачує сьогодні оці акції, треба братись за те ходяче турійське чмо. В чора платив по 400грн сьогодні 300, на завтра від 150-400грн.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 7 Квітня 2016 19:12
побажання митникам : щоб ви жили на одну зарплату в 2000 грн. а падлиця вчителям, лікарям не хоче підняти зарплату ? а пенсіонерам пенсії ?
Майкл Показати IP 7 Квітня 2016 19:25
Як це 4 роки немає начальника???? Що за брехлі??? Поліщук був начальником до весни 2014 року, а зараз 2016 рік
Володимир Показати IP 7 Квітня 2016 19:40
Кожна з цих морд живе у власному будинку збудованому під час служби на митниці, має в користуванні декілька автомобілів...діти вчаться в дорогих вухах...це збіг обставин??
СПРАВЕДЛИВИЙ до Володимир Показати IP 7 Квітня 2016 21:10
я НЕ ЗНАЮ ЯКИМИ МОТИВАМИ КЕРУЄТЬСЯ НОВИЙ КЕРІВНИК, АЛЕ ОЦІ МИКИТЮКОВІ *КРАСАВЦІ* НЕ МАЮТЬ НІ СТИДА, НІ СОРОМУ, мОЛОДЕЦЬ НОВИЙ КЕР. Чистка і тільки чистка! Похвально.
Намитниціживу. Показати IP 7 Квітня 2016 19:52
Грузинів на Ягодин нехватає!! Розкукарікались:-місцевого нам давай!! -До місцевого підхіє є. Во Туріські бастують,томущо папироски і бурштин "сквознячком йшов".А прийшло "Чернігівське" і вони в жопі)))
тонни бурштину Показати IP 7 Квітня 2016 20:44
через кордон проходять щоденно . І митники ще щось і комусь і про щось хочуть розказувати ?!
0404 Показати IP 7 Квітня 2016 22:16
Афігєть,ото позорники!!!Щоб так виставляти себе на посміховисько...це ж як гроші треба любити!!!Та це ж тема номер один за ці дні...і що найголовніше що вже асі реально ржуть з тої"справедливої бідоти" за їхні оті соплі що вони пороспускали!!!Позор!!!
тато Показати IP 7 Квітня 2016 22:16
Наглі корупційні морди. За 10 гривень маму оштрафують.немає совісті з простих людей вигрібати гроші. Брали , беруть і будуть брати!!!!і хай не плачуть. Ху^ іх не візьме
митниця Показати IP 7 Квітня 2016 22:48
Не вірте корупціонерам, брехунам і злодіям - то вони так звикли. Кому - корупція, а кому ремесло.
гривня, долар, євро Показати IP 7 Квітня 2016 22:53
Хто вміє красти і хабарі брати , той уміє й побрехеньку скласти.
123 Показати IP 7 Квітня 2016 23:32
?
Знайома Показати IP 8 Квітня 2016 10:04
Щось Перешпи не видно на фотках лоснячої м*рди все ще попереду у нього так все не пройде тихо це тільки початок бігає по митниці гарчить от завдав мамі своїй трохи клопоту а то уже не знала як голову нести а зараз схилила голівоньку.
камінь-каширці Показати IP 8 Квітня 2016 12:18
і нам теж потрібно кудись звертатись, у наспісля михальчука з 2002 року не було місцевого керівника, одні гастролери. Зараз активно втюхують платонову, яка відзначилась тим, що збирала побори у районі.Звертаємось до нового керівника Савчук С. - скільки таке може тривати, будемо виходити на сесію.
правда Показати IP 8 Квітня 2016 12:21
Перешпа один з складових корупції на митниці,Вигнати його!самого першого!
Хасан Показати IP 8 Квітня 2016 13:37
А воду гарячу вони не просили включити?
Прокурор Показати IP 8 Квітня 2016 19:54
Наш кандидат Мар'юсік В.Ф.,наведе лад!Гарантую!
Митник Показати IP 9 Квітня 2016 00:37
Юра Троць, і Едік Лось появилися на фото.Так їх по люстрації мали звільнити.Стидоба...Вони давно сидіти мали.Микитюк суне своїх .Всі з одного села!!!!
Мадяр Показати IP 11 Квітня 2016 07:14
Всіх на поліграф, залучити телебачення, а потім хто з них залишиться?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus