USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Ансамбль «Колос» пропонують віддати громаді, а Скансену шукати інвестора

26 Січня 2021 23:19
Лише на пів року в проекті бюджету області передбачені кошти на утримання Музею історії сільського господарства Волині – Скансен в Рокинях та Заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Колос».

Про це стало відомо під час другого етапу бюджетних слухань в обласній раді.

Зокрема, на музей в Рокинях передбачено 750 тисяч гривень. Директор музею Олександр Середюк просить депутатів визначитися, чи буде далі облрада підтримувати музей, бо грошей вистачить всього на пів року. З його слів, якщо Волинська обласна рада вийде із засновників, то йому буде легше знайти інвестора. Свого часу, каже він, зверталися за підтримкою в Княгининівську громаду, на території якої й розташований скансен. Та оскільки це є комунальний заклад, то фінансувати його громада не стала.

Нагадаємо, обласній раді належить 51% музею-скансена в Рокинях і до цієї частки не належать старовинні будівлі, які формують ліквідну частину закладу та приносять комерційні прибутки. Спір щодо подальшої долі музею в раді точиться вже давно. Ще у 2013 році профільна депутатська комісія вирішила вийти з засновників. Але на сесію це питання не потрапило. Тож ця каденція депутатів буде вчергове міркувати – виходити з числа засновників музею чи ні.

Лише на 6 місяців передбачені кошти й для Заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Колос». Депутати пропонують розглянути можливість передати утримання ансамблю місцевій громаді.

Нагадаємо, у жовтні минулого року помер багаторічний керівник колективу Олександр Огороднік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Доктор Показати IP 27 Січня 2021 07:01
Цій владі потрібно тільки стало, яке святкує *геловін* і хлебче горіляку. Сумно
Дохтору до Доктор Показати IP 27 Січня 2021 08:34
А в скансені тільки горіляку і хлепчуть. Притон з мангалами і бесідками
До доктора Показати IP 27 Січня 2021 08:32
І має посвідчення ато
Ага Показати IP 27 Січня 2021 09:55
цю владу обрали 73 %-то хто винен? -не кажіть .що телевізор та 95 квартал.
Анонім до Ага Показати IP 27 Січня 2021 10:55
Цю владу обрали ви 25 жовтня 2020 року . Кого обрали - з того й пиайте, Бачили очі кого обирали ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus