USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скількох військових Україна визволила з полону після 24 лютого

27 Жовтня 2022 13:41
Від початку повномасштабного вторгнення Росії проведено 28 обмінів полоненими. Україні вдалося визволити з російського полону 978 осіб, 99 з них – цивільні громадяни.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, переговори щодо звільнення та обміни наших військовополонених постійно тривають

«Останніх кілька тижнів стали знаковими у питанні обмінів військовополоненими. Наша держава дбає про кожного, «не голосно», бо так потрібно. Ця тема надзвичайно чутлива. Ми не поширюємо інформацію про деталі процесу порятунку, щоб не зашкодити й надалі цьому процесу. Робимо усе можливе, щоб захисники і захисниці повернулися додому», – поінформувала Маляр.

Наголосила, що про фізичний та психологічний стан визволених полонених дбають.

«Нагадую, що звільнені з полону українські військовослужбовці проходять лікування та реабілітацію у державних медичних закладах під наглядом фахівців високого рівня й безкоштовно отримують повний спектр необхідних медичних послуг. Всі їхні потреби фінансуються державою у повному обсязі», – додала заступниця міністра.

Вона звернулася до родичів військовополонених та безвісти зниклих.

«Довіряйте інформацію про ваших близьких лише державним уповноваженим інституціям, а саме: Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими, який об’єднує в собі понад 10 державних установ та організацій. Оприлюднення у соціальних мережах персональних даних військовополонених та безвісти зниклих може зашкодити їх безпеці та ускладнити процес перемовин щодо обміну», – наголосила Маляр.

26 жовтня відбувся черговий обмін полоненими. Вдалося повернути додому 10 українських військовослужбовців. Серед них є один офіцер, дев’ять рядових і сержантів, повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Україна за вісім місяців великої війни втратила понад 9 тис. військових. Точна кількість поки що невідома через неможливість підрахувати загиблих під час оборони Маріуполя, за словами Ганни Маляр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2022 14:06
де решта 3200 військовополонених???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus