USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки держава «викроїла» для Волині грошей на розвиток в 2016-му році

21 Грудня 2015 16:30
Із Державного фонду регіонального розвитку для Волині передбачають більше 160 мільйонів гривень. Більшість коштів обласні чиновники хочуть спрямувати на об’єкти незавершеного будівництва.

Про це йшлося під час наради голови облдержадміністрації з керівниками департаментів, управлінь та органів місцевого самоврядування сьогодні, 21-го грудня.

Зі слів начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Лілії Павлової, наступного року грошей буде майже на 50% більше, ніж цього року.

«У 2016 році кошти із Державного фонду регіонального розвитку спрямовуватимемо на інвестиційно привабливі проекти. Для Волині фонд передбачає 160 мільйонів 585 тисяч 112 гривень із державного бюджету. Окрім цього, реалізація проектів передбачає спів фінансування не менше ніж 10% з місцевих бюджетів. Загалом на розвиток регіону у 2016-му році заплановано освоїти понад 180 мільйонів гривень. Для порівняння, - цього року нам виділили 115 мільйонів», - доповіла посадовець.
ЧИТАТИ ЩЕ: НАЗАД У 90-ТІ: У ЛУЦЬКУ НОВА ГЕНЕРАЦІЯ БУДІВЕЛЬНИКІВ, ЯКІ ДИКТУЮТЬ СВОЇ «ЗАКОНИ»

Лілія Павлова додає, що список із 26 інвестиційних проектів уже подані в Мінрегіонбуд і чекають перевірки та затвердження.

«Із цього переліку 5 нових проектів передбачені для об’єднаних громад, ще 11 стосуються незавершеного будівництва: реконструкція водозабору в селищі Люблинець, добудова акушерсько-гінекологічного корпусу обласного перинатального центру, частини приміщення будинку культури в селі Зимне, придбання двох шкільних автобусів у Любомльський район і двох у Турійський район та інші», - розповідає чиновниця.

Варто нагадати, що для вирішення питання незавершеного будівництва об’єктів соціальної сфери (шкіл, дитячих садків та медичних закладів) на Волині потрібно 300 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 21 Грудня 2015 18:21
"Варто нагадати, що для вирішення питання незавершеного будівництва об’єктів соціальної сфери (шкіл, дитячих садків та медичних закладів) на Волині потрібно 300 мільйонів гривень", а планують дати вдвічи менше..
Тарас Чурило Показати IP 21 Грудня 2015 21:53
Це копійки. А Гунчик вже обіцяє завершити всі довгобуди:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus