USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На завершення будівництва соцоб’єктів Волинь потребує 300 мільйонів

9 Грудня 2015 14:15
Для вирішення питання незавершеного будівництва об’єктів соціальної сфери (шкіл, дитячих садків та медичних закладів) на Волині потрібно 300 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час публічного обговорення бюджету та перспектив розвитку Волині 8 грудня.

Так, голова облради Ігор Палиця вважає, що добудовувати варто передусім ті об’єкти, від яких отримає користь громада, а не робити чергові транші для збагачення тих, хто брав участь у непрозорих тендерах. Таким чином, він пропонує вкладати кошти туди, де можна отримати максимальний результат для громади.

З огляду на озвучені головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком цифри, цьогоріч область матиме приблизно 500 мільйонів гривень перевиконання дохідної частини зведеного бюджету. Попри те, що ця цифра видається великою, на початок цього року область потребувала 450 мільйонів гривень для вирішення питання незавершеного будівництва (йдеться про недобудовані школи, ДНЗ, ФАПи, профілакторії, заклади соціальної сфери). Завдяки місцевому та державному бюджетам цьогоріч ця цифра зменшилася приблизно на 150 мільйонів гривень. Тому для вирішення питання незавершеного будівництва на Волині потрібно 300 мільйонів.
Водночас голова облради Ігор Палиця акцентував, що фінансування незавершеного будівництва на Волині повинно бути таким, щоб припинився нарешті процес закритих тендерів чи закритих програм, на яких хтось наживається.
Також пропонується передбачити в обласному бюджеті 8 мільйонів гривень на добудову перинатального центру.

До слова, як повідомляло Інфомаційне агентство Волинські Новини раніше, фірма Віктора Чорнухи ПАТ«Луцьксантехмонтаж №536» виграла конкурсні торги в облдержадміністрації на суму 56 мільйонів гривень для будівництва перинатального центру у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олесь Показати IP 9 Грудня 2015 15:26
То чорнуха - вже не виграє ВСІ тендери? А вайман " пролітає" по за "касою???? Хочеться вірити...
Тарас Чурило Показати IP 9 Грудня 2015 23:20
Може гунчик знає де гроші взяти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus