USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки грошей керівник ПВК «Вагнер» витрачає на війну проти України

23 Грудня 2022 12:53
Керівник приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин витрачає на війну в Україні понад $100 млн на місяць.

ПВК «Вагнер» стає провладним центром, що конкурує з російськими військовими та іншими російськими міністерствами, заявив 22 грудня офіційний представник Ради з національної безпеки Сполучених Штатів Америки Джон Кірбі, передає «Голос Америки».

«За оцінками американської розвідки, група «Вагнера» відправила на фронт в Україну 50 тис. бойовиків, 40 тис. із яких – завербовані в’язні з російських в’язниць. Розвідники підтвердили, що «вагнерівці» відіграють ударну роль у наступі на Бахмут. Схоже, що Пригожин готовий кидати своїх солдатів у м’ясорубку гуртом», – сказав Кірбі.

Лише за останні тижні в боях загинуло близько тисячі бійців ПВК, 90% із них були поспіхом навченими та погано екіпірованими. Самого Пригожина люди не хвилюють, значно важливіше для нього змагання з російським міністерством оборони задля посилення свого впливу.

Читати ще: Від кого залежний Путін: американські експерти назвали прізвища

«Пригожин значно більше зацікавлений у торгівлі впливом у Кремлі, ніж у людях, яких він вербує на війну. Для нього важливо лише те, наскільки добре він виглядає в очах російського диктатора Володимира Путіна і наскільки добре ставляться до нього у Москві. Тому цілком очевидно, що ПВК «Вагнер» стає центром влади, який конкурує з російськими військовими та іншими російськими міністерствами», – зазначив Кірбі.

Американська розвідка також підтвердила інформацію британських колег про те, що група «Вагнер» отримала партію зброї із Північної Кореї. Зокрема, у листопаді було поставлено ручні протитанкові гранатомети та ракети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus