USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фірми Пригожина за рік війни заробили шалені суми на контрактах із міноборони РФ, хоча годують солдатів гниллю, – ЗМІ

25 Квітня 2023 23:00
Фірми «кухаря Путіна» та за сумісництвом власника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина за рік повномасштабного російського вторгнення в Україну заробили рекордні суми на контрактах із міноборони Російської Федерації. Однак якість вказаних послуг залишає бажати кращого.

Про це пише Оbozrevatel.

«Конфлікт із головою МО РФ Сергієм Шойгу й антисанітарія в харчових цехах – не перешкода для бізнесу «кухаря Путіна», – зазначив Telegram-канал «Можем объяснить». За його підрахунками, прибуток підприємств, що годують армію окупантів, виріс у 2-6 разів.

Найбільшу суму заробив «Радіус» – 672 млн рублів (роком раніше – 294 млн). Цій фірмі не завадило навіть те, що в гарячому цеху на її кухні знаходили тарганів і бруд.

Більше грошей заробила і флагманська компанія на ринку харчування військових – ТОВ «Головна лінія». Це понад 618 млн рублів (проти 295 млн у 2021-му). До речі, «Головна лінія» уклала новий контракт із «дочкою» МО РФ, який діятиме до 1 квітня 2025 року.
Рекорд поставила й компанія Пригожина «Мегалайн», відома за будівництвом військових містечок. За підсумками 2022 року її чистий прибуток склав 411 млн рублів (проти 257 млн у 2021-му). Ця юридична особа зараз укладає нові контракти з управлінням у справах президента Росії (на 19 млрд рублів).

Доходи фірм Пригожина зросли навіть незважаючи на те, що сам він затято критикує оборонне відомство своєї країни, а найманці «Вагнера» відкрито криють чиновників МО лайкою.

Не завадили зароблянню грошей і численні скандали. Так, за 2022 рік «дочка» міноборони Росії – «Воєнторг» – подала до компаній «кухаря Путіна» позовів на 100 млн рублів. Наприклад, на кухні «Паруса» ревізори знаходили гнилі овочі, кухарі ТОВ «Технологія» годували військових кабачковою ікрою з перевищенням нітратів тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 26 Квітня 2023 08:34
В наших теж рило в пушку заляпане.
Ася. Показати IP 26 Квітня 2023 08:40
В нас не краще.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus