USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки коштує оренда житла в у Луцьку

15 Жовтня 2015 16:16
Квартири у місті в жовтні залишаються «у ціні». Ріелтори прогнозують, що навіть після напливу студентів у серпні-вересні, у листопаді-грудні ціни на оренду квартир не впадуть. Нині попит на ринку в декілька разів перевищує кількість пропозицій, а головними «гравцями» залишаються студенти, проте у жовтні попит може зменшитися.

Про це повідомляють «Хроніки Любарта».



Вартість орендованих квартир у Луцьку

Житло економ-класу. Нині орендувати квартиру в обласному центрі Волині можна мінімум за дві тисячі гривень + вартість комунальних послуг. Причому ціни на квартири що в центрі міста, що на околиці мало чим відрізняються. Працівники агентств нерухомості запевняють, що все залежить від того, чи це новобудова, чи хрущівка. На ціну орендованої квартири також впливає те, чи є євроремонт, у якому стані меблі та чи є у квартирі побутова техніка. За двокімнатне житло просять віддати щонайменше 2,500 тисячі + оплата за комунальні послуги. Трикімнатне помешкання економ-класу пропонують за 3-3,500 тис. гривень. Ну і за комунальні послуги доведеться платити також самому.

Житло бізнес-класу. Вартість житла бізнес-класу більше залежить навіть не від розташування будинку, в якому здають квартиру, а від стану самої квартири, якості та вартості меблів, побутової техніки. У жовтні можна орендувати житло сегменту «бізнес» за такими цінами: однокімнатна квартира, наприклад, у центрі, вартуватиме в середньому 5, 800 гривень. Сюди не входить оплата за комунальні послуги. За двокімнатну доведеться викласти від 8 до 10 тисяч гривень + оплата за комуналку. Трикімнатна квартира вартує нині 400, 600, 700 доларів без оплати за комунальні послуги.

А як в інших містах?

Наприклад, у Львові можна знайти однокімнатне житло за три тисячі гривень на околиці міста, у центрі та при центральних районах квартири на 500-800 гривень дорожчі. Звичайна двокімнатна квартира у місті Лева коштує від 4 до 5 тисяч, трикімнатна – від 4 до 5, 500 тис. грн. Орендована львівська квартира бізнес-класу вартуватиме: 5 тисяч за однокімнатну, від 6 до 7 тисяч за двокімнатну та 8 тисяч за трикімнатну.

Очікування ринку

За слів ріелторів, зазвичай у серпні-вересні ціни на оренду квартир у Луцьку традиційно піднімають. Адже тоді найбільший наплив студентів. Після цього ціну не опускають навіть у зимові місяці. Хоча іноді у вересні власники квартир готові знижувати ціни на житло, можуть спустити 50-100 гривень, інколи поступаються й більше у випадку оренди дорогих квартир. Ріелтори прогнозують, що подешевшати житло може з початком опалювального сезону, адже цього року вартість комунальних послуг значно зросла порівняно з попередніми роками, й орендарям буде складно оплачувати послуги ЖКГ. Хоча це все можна узгодити лише із власниками квартир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2015 18:25
зараз здають такі квартири, що просто жах! все старе, обдерте, а гроші просять як за царські покої

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus