USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Скільки коштує спорт у Луцьку

19 Березня 2015 21:00
Нові спортивні майданчики, матеріальна підтримка спортсменів, ремонт спортивних приміщень – усе це вдалося досягнути завдяки коштам з міської казни та благодійної підтримки.

Під час підсумків спортивних змагань та відзначення кращих спортсменів вчора, 18-го березня, в залі засідань Луцької міської ради розповіли, як розвивали спорт у місті завдяки фінансовим ресурсам.

«Певну роботу в місті провели щодо зміцнення матеріально-технічної бази галузі. Так, у спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву плавання Луцької міської ради за кошти міського бюджету провели капітальний ремонт системи знезараження води – витратили 75 тисяч гривень. За позабюджетні кошти провели ремонтні роботи малої ванни басейну, поточний ремонт системи тепло- та водопостачання на загальну суму понад 60 тисяч гривень. Також за кошти місцевого бюджету закупили обладнання та спортінвентар для міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» на суму 44,9 тисячі гривень. Допомагали й небайдужі, зокрема допомога надходила із Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», – звітує голова комітету з фізичної культури та спорту міської ради Юрій Волинець.

Зауважимо, що допомога від Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» надходить згідно з програмою «Луцьку – спорт високих досягнень».

Програму реалізують з метою підтримки талановитих спортсменів, змагань та організації спортивного дозвілля лучан. На її фінансування торік спрямували 4,7 мільйона гривень.

Зокрема на підтримку участі спортсменів у змаганнях різного рівня від обласних до чемпіонатів та кубків світу – Фонд витратив понад 320 тисяч гривень.

Допомогу отримали Максим Богдан (легкоатлет), Надія Миронюк (важкоатлетка), Віталій Алпатов (плавець), Роман Рижий (легкоатлет), Олена Васіна (шахістка), Ірина Воробйова (пауерліфтинг), луцькі кікбоксери та рукопашники клубу «Інсайт».

Змагання, у яких взяли участь луцькі спортсмени за підтримки Фонду: Чемпіонат світу з кікбоксингу, Кубок світу з Козацького Двобою та ММА, Чемпіонат Європи з жиму лежачи EPF, Чемпіонат Європи з важкої атлетики, Чемпіонат Європи з карате, Європейські змагання з шашок, XVI Міжнародний турнір пам’яті Суходола, ІХ Міжнародні змагання зі спортивної ходьби «Луцька десятка», Змагання в рамках підготовки до V сезону Всесвітньої серії боксу, Чемпіонат України з плавання, Чемпіонат України з блискавичної гри та швидких шахів, Чемпіонат України з легкої атлетики, Чемпіонат України зі змішаних єдиноборств ММА серед юнаків, юніорів та молоді, Всеукраїнський турнір з хокею пам’яті В’ячеслава Хурсенка «Соколята», VI Всеукраїнський дитячий турнір з художньої гімнастики «Чудовий світ дитинства», Х Відкрита Всеукраїнська спартакіада Волинської обласної організації ВОІ «Союз організацій інвалідів України», VІІ Всеукраїнський відкритий конкурс «Ігри патріотів УТОГ», Міжобласний турнір з міні-футболу «Осінні канікули», Обласний турнір з боксу, спортивні змагання серед інвалідів «На крилах віри».

Також центральним для розвитку фізичної культури і спорту залишається проект, що передбачає встановлення міні-футбольних полів.

На офіційному сайті Фонду вказано, що завдяки реалізації цього проекту міні-футбольні поля зі штучним покриттям будуть мати усі школи міста.

«Загальна вартість облаштування 10 таких спортивних майданчиків становить 4,9 мільйона гривень. Завдяки реалізації цього проекту міні-футбольні поля зі штучним покриттям будуть мати усі школи міста. Це стане вагомим внеском у спортивну інфраструктуру міста та дасть можливість влаштовувати масштабні змагання серед школярів. У 2013 році спортивні майданчики у дарунок від засновника Фонду – Ігоря Палиці – отримали школи № 2, 3, 12, 16, 23, а в 2014-му – № 11, 14, 15, 17, 18. Таким чином, девіз Ігоря Палиці «Тренуйся щодня – ставай сильнішим» мають змогу підтвердити учні 10 навчальних закладів», – інформація з сайту Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКИЙ СПОРТ «ОСОБЛИВИЙ»: ЩО ВІДБУЛОСЯ ВПЕРШЕ

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що в Луцьку все більше нових колективів долучаються до міської Спартакіади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Молодці! Показати IP 19 Березня 2015 22:15
Молодці! Так тримати!
Але є одне але Показати IP 20 Березня 2015 10:05
Як же цинічно рекламується Палиця за допомогою власного фонду та місцевих змі. Щось забагато чути про нього скрізь. Всі ці портсмени та їхні досягнення тільки фон. "...тому що там, де починаються камери, благодійність закінчується" - сказав Кузьма, і це є істина. Іронія у тому, що такі крадуть у держави і людей, а потім тим же людям та державі ніби допомагають украденими у них же грішми. І це у певних громадян викликає дисонанс - хіб може такий благодійник бути крадієм чи поганою людиною?
Павло Показати IP 20 Березня 2015 10:48
Майданчики побудували та передали охороняти дирекціям шкіл. А вони не дають змоги грати на них. Просять грошей та постійно зачиняють майданчики.
СТОП Показати IP 20 Березня 2015 23:15
ПОЛОВИНА ЗПЕРЕРАХОВАНОГО СПОРТОМ НЕ НАЗОВЕШ ВИДМИВКА ГРОШЕЙ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus