USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Скільки лучанам коштуватиме новорічний стіл

22 Листопада 2018 08:00
Попри те, що до Нового року лишилося ще більше місяця, лучани уже зараз думають про те, які страви будуть готувати до святкового столу, і найбільш завбачливі намагаються уже зараз купувати продукти та напої. Бо ж, за традицією, чим ближче до свята, тим інтенсивніше ціни «лізуть» угору.

У яку суму обійдеться мешканцям Луцька новорічне застілля, поцікавилися журналісти видання Твій портал.

Найперше варто зауважити, що ми проінспектували ринки та супермаркети. Щодо останніх, то ціни на ті ж самі продукти та напої варіюються, адже кожен магазин продає певні товари за акційними цінами. Тому не виключено, що сьогодні продукт, який можна придбати ледь не за безцінь, завтра коштуватиме уп’ятеро чи вдесятеро дорожче.

Тож «ставку зробили» на товари та напої, які продаються на ринку, де ціни більш-менш стабільні.

«Головними» стравами новорічної ночі прийнято вважати салати «Олів’є» та «Оселедець під шубою». Хоча ця традиція більше стосується часів Радянського Союзу, але старше покоління лучан все ж за звичкою готує їх.

Журналісти поцікавилися цінами на інгредієнти до цих салатів.

«Лікарська ковбаса» – від 90 гривень за кілограм. Можна знайти і дешевший варіант, проте, можливо, вона буде менш якісною.

Яйця: за десяток на ринку просять 27 – 35 гривень. У супермаркетах лоток можна придбати навіть за 20 гривень.

Зелений горошок – від 30 гривень. Баночка горошку «із реклами» по телевізору коштує від 40 гривень. У супермаркетах горошок в асортименті – від 17 гривень.

Майонез на ринку продають за 10 гривень за маленьку пачку. Більша ж вартує 21 – 27.

Морква – від 8 до 14 гривень за кілограм.

Картопля – 4-5 гривень кіло.

Квашені огірки на ринку зараз знайти досить складно. Можливо, продавці притримують їх до часу, коли на них буде більший попит – ближче до Нового року. Тоді ж і ціну можна поставити вищу. Проте, і зараз за кілограм огірочків правлять 50 гривень.

Оселедець продають по 52 гривні за кіло.

Буряк – 14 гривень.

Який же Новий рік без ковбаси та м’яса?

Ковбасу можна придбати за ціною від 110 гривень за кілограм. Все залежить від виробника та популярності продукту.

Копчена підчеревина (в народі – «бочок») – від 130 гривень за кілограм.

Фарш свинячий – від 85 гривень за кілограм.

Філейні ребра – близько 90 гривень за кіло.

Оскільки наступний рік за східним гороскопом – Жовтої Свині, то багато хто вважає, що на новорічному столі мають бути відсутні страви зі свинини. Тому куряче філе на ринку продають від 80 гривень за кілограм, а крильця курячі – по 50 гривників кіло.

У багатьох лучан новорічні свята асоціюються із запахом мандаринів. Тому ці фрукти є неодмінним атрибутом зустрічі прийдешнього року. Ціни на них теж доволі варіюються: за кілограм мандаринів просять від 35 до 55 гривень. Лимони та банани коштують 35 – 40 гривень. У супермаркетах можна відшукати дешевше. Проте треба бути готовим, що наприкінці грудня ціни на ці солодкі цитрусові зростуть удвічі, а то й утричі.

Невід’ємною частиною зустрічі Нового року для більшості лучан є й алкоголь. Отож, шампанське нині продають за 130 гривень. За пляшку коньяку та горілки просять від 140 та від 100 гривень відповідно.

Пиво, зазвичай його п'ють зранку, коли настає похмілля, коштує в середньому до 20 гривень за 0,5 магазинного та від 25 гривень за півлітра «живого».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus