USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Скільки мільйонів виділили військовим підрозділам Волині

23 Січня 2015 12:32
На матеріально-технічне забезпечення військових частин та підрозділів правоохоронних органів, проведення заходів територіальної оборони та мобілізації в області на 2015 рік виділили 8,5 мільйона гривень з обласного бюджету.

Про відповідну Програму на 2015 рік під час засідання позачергової сесії Волинської обласної ради повідомив депутат Сергій Слабенко.

Так, у зв’язку з продовженням ускладнення внутрішньополітичної ситуації, втручанням Російської Федерації у внутрішні справи України, зростанням соціальної напруги в Україні, захопленням незаконно створеними збройними формуваннями проросійського спрямування за підтримки військових підрозділів збройних сил Російської Федерації території Автономної Республіки Крим, окремих територій Донецької та Луганської областей, в 2015 році існує нагальна потреба в матеріально-технічному забезпеченні військових частин А2331, 1141, 9971, роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» управління МВС України в області, заходів територіальної оборони області та проведення заходів мобілізації людських і транспортних ресурсів.

Як пояснив обранець громади, з причини недостатнього наповнення та дефіциту державного бюджету виникає потреба у здійсненні додаткового фінансування програми з обласного бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством.

Програма передбачає комплексне розв’язання проблем матеріально-технічного забезпечення, а саме: військових частин та підрозділів правоохоронних органів в області; проведення в області комплексу заходів територіальної оборони та мобілізації, що здійснюються обласним військовим комісаріатом.

Реалізація програми відбуватиметься протягом 2015 року.

Фінансування програми здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету, що передаються у вигляді субвенції державному бюджетові у порядку дії статті 85 Бюджетного кодексу України.

Таким чином, орієнтовний обсяг коштів обласного бюджету, необхідних для виконання програми, становить 8 мільйонів 500 тисяч гривень, в тому числі для потреб: військової частини А1008 — 700 тисяч гривень; - військової частини 1141 — 200 тисяч гривень; військової частини 9971 - 200 тисячі гривень; роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» управління МВС України в області — 250 тисяч гривень; управління Служби безпеки України в області - 200 тисяч гривень; а також для потреб обласного військового комісаріату щодо виконання заходів територіальної оборони та мобілізації — 6 мільйонів 950 тисяч гривень.

Контроль за виконанням програми матеріально-технічного забезпечення військових частин підрозділів правоохоронних органів, проведення заходів територіальної оборони та мобілізації в області здійснюватиме обласна державна адміністрація.

Відповідальними за надання звітних матеріалів про виконання програми є військові частини А1008, 1141, 9971, обласний військовий комісаріат, управління Міністерства внутрішніх справ та управління Служби безпеки України в області (терміни подання звітності: до 10 березня 2015 року та 20 грудня 2015 року).

Тож Програму з матеріально-технічного забезпечення військових частин та підрозділів правоохоронних органів, проведення заходів територіальної оборони та мобілізації в області на 2015 рік підтримало 58 обранців громади, троє із них не голосувало взагалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus