USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Скільки місць у садочках Луцька і скільки ДНЗ ще потребує місто

5 Січня 2017 16:05
Дошкільні навчальні заклади Луцька мають достатню кількість місць. Однак на цей час місто потребує ще два дошкільних навчальних заклади. Про це повідомляє «Четверта влада» з посиланням на управлінняосвіти Луцької міської ради.

У відповіді на запит освітяни наводять конкретну кількість місць, на яку розраховані площі дошкільних навчальних закладів. Кількість місць у закладах коливається від 90 до 255-ти:



За інформацією головного спеціаліста відділу дошкільної, загальної середньої

та позашкільної освіти управління освіти Луцької міської ради Валентини Гдири, сьогодні місто потребує ще хоча б два дошкільних заклади. Найбільша потреба у садочках та найбільша кількість дітей – у центрі міста.

За словами чиновниці до садочків лучани потрапляють згідно електронної реєстрації, яка ведеться на сайті Луцької міської ради і на сьогодні черги як такої немає. Якщо хтось не потрапляє в один садок, то має змогу потрапити в інший.

Протягом останніх трьох років у місті збудували один новий садочок та один садок відреконструювали. Нагадаємо, влітку 2016 року у Луцьку відкрили відреконструйований ДНЗ №41. Роботи із реконструкції коштували близько 12 мільйонів гривень. Упродовж останніх трьох років у кожному закладі провели ремонти та реконструкції приміщень та інженерних мереж.

Також чиновники запевнюють, що за прийом у ДНЗ не передбачена оплата жодних внесків. А зі всіх оплат, які передбачені у дошкільних закладах, батьки оплачують лише за харчування – 60 відсотків вартості, а також за додаткові освітні послуги.

– Ми з цим (внесками за прийом у ДНЗ) дуже боремося, дуже, – пояснює пані Гдира. – Влада дуже багато виділяє коштів, допомагає, і на миючі засоби, і на обладнання, і на ремонти. Якщо такі явища є – то звичайно боремось.

Але внески на групу і садок все ж збирають.

– Там є батьківські комітети – вони вирішують. Ми цього не вирішуємо, – каже Валентина Гдира.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дьодік Показати IP 5 Січня 2017 16:16
А ви запитайте у "міцного господарника" Антоші Кривицького на Х уя він попродавав дитячі (!) садочки?
Володимир Показати IP 5 Січня 2017 16:19
Якби садочки існували на ті кошти, що виділяє держава в лиці пані Гдири то їм був-би давно пі........ Садочки тримаються лише за рахунок батьків і їх колективів.
Людмила до Володимир Показати IP 5 Січня 2017 17:34
Необхідно повернути старі приміщення,які було роздано і зараз там офіси і в оренді.Наприклад,в районі Пугачова було два- центр пенсіонерів(скільки і коли їх обслуговують) та експертиза УМВС. На Винниченка бюро кадастру,де працює 4 чоловіки,а все в оренді. Та багато інших, це ж будувала держава і хай повернуть.Немає господаря толкового в місті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus