USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Скільки родин на Волині отримали кредит на житло за програмою «єОселя»

24 Жовтня 2023 09:48
Державною програмою доступної іпотеки «єОселя» скористалися понад 4 тисячі українських родин, а загальна сума виданих іпотечних кредитів перевищила 6 млрд гривень.

Найбільше квартир в іпотеку за програмою купили в Києві та області – 643 та 1 144 відповідно. У Волинській області житло придбали 230 сімей, повідомили в пресслужбі «Укрфінжитла».

Великим попитом користуються також Рівненська (252), Вінницька (214) та Львівська (199) області. Більше того, 11 позичальників придбали власне житло на Харківщині, а ще 6 – у Запоріжжі.

«Наразі 388 українців оформили іпотеку під 7% річних. Це масова іпотека, яка має суттєві обмеження по віку нерухомості: не старше трьох років або акредитоване банком будівництво. Це те, що допомагає оживити ринок. Працюємо, аби кількість позичальників у цьому сегменті постійно зростала і вони могли обрати найкращий для себе варіант житла», – зазначив голова правління «Укрфінжитла» Євген Мецгер.

Читати ще: Кабмін розширив програму єОселя на всіх українців без власного житла

Від початку роботи «єОселі» власне житло придбали 4 176 родин, 68% з яких – військовослужбовці ЗСУ за контрактом та силовики. Серед позичальників під 7% – 19 родин ВПО та п’ятеро ветеранів.

Зазначається, що понад 1,2 тисячі українців обрали готове житло на первинному ринку від забудовника, а 35 родин придбали квартири в акредитованих банками будинках, що зводяться.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2022 року в Україні стартувала державна програма доступної іпотеки «єОселя», яка передбачала можливість взяти іпотечний кредит під пільгові 3% річних для чотирьох категорій громадян – військовослужбовців та силовиків, медиків, педагогів та науковців. З 1 серпня 2023 року урядову програму в Україні розширили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus