USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Скільки у 2018 році витратять на демонтаж тимчасових споруд у Луцьку

21 Грудня 2017 15:31
Демонтаж незаконно встановлених тимчасових споруд та конструкцій, відновлення благоустрою та зберігання демонтованих об’єктів: наступного року муніципали просять виділити 1,7 мільйона у рамках міської програми.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 21 грудня.

Депутати розглянули проект програми впорядкування малих архітектурних форм, тимчасових споруд, металевих та дерев’яних конструкцій на території міста Луцька на 2018 рік.

Начальник відділу демонтажів департаменту муніципальної варти Роман Кулик повідомив, що активні демонтажі департамент розпочав ще у жовтні 2015 року. У департаменті просять виділити на наступний рік кошти на подальший демонтаж незаконно встановлених тимчасових споруд, МАФів та різноманітних конструкцій. З його слів, цьогоріч планували демонтувати 205 об’єктів, виходячи з кількості демонтованих тимчасових споруд у попередній рік. Наразі протягом року демонтували 221 споруду та конструкцію, демонтажі триватимуть до кінця року. На організацію та проведення цих робіт у 2018 році у програмі передбачили 820 тисяч гривень, на зберігання тимчасових споруд та конструкцій – 480 тисяч.

Зважаючи на те, що цього року муніципали демонтовували багато дерев’яних сараїв, після цього лишалося багато сміття. Відповідно, лучани скаржилися на це, тому на наступний рік у проекті програми планують прибирати та вивозити сміття, яке залишається після проведення демонтажу. На це буде потрібно 400 тисяч гривень. Муніципали зможуть відновлювати благоустрій на місці демонтажу, якщо потрібно, перекопувати землю та сіяти траву. Отже, загалом на фінансування програми потрібно 1,7 мільйона гривень з міського бюджету на 2018 рік.

Демонтовані об’єкти, як повідомив Роман Кулик, стоять на майданчику для зберігання. Власники можуть компенсувати у міський бюджет кошти, витрачені на демонтаж, та отримати об’єкти назад. Якщо ж за металевими спорудами ніхто не звертається, їх здають на металобрухт.

Члени комісії рекомендували підтримати проект програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 21 Грудня 2017 16:13
Ввійшли в раж. Апетит росте під час їжі. Якщо вже далі нічого не залишиться в місті, то облагородьте будь ласка дерева в дворі, бо ЖЕК ніяк цього зробити не може, а в вас все рівно руки чешуться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus