USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скільки волиняни мають сплатити за «зайві» квадрати

7 Липня 2015 09:35
Платникам податку на нерухоме майно на Волині до 1 липня 2015 року надіслано або вручено особисто 784 повідомлення –рішення про сплату податку, - інформує управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Волинській області.

Протягом шістдесяти днів від дня отримання цього платіжного документи 663 мешканці області, які володіють «зайвими» квадратними метрами житла, повинні сплатити 652,9 тисячі гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

«Оскільки податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки надходить до місцевих бюджетів, пропонуємо волинянам не зволікати з його сплатою. Громадам в нинішніх умовах не будуть зайвими додаткові кошти для вирішення нагальних соціально-економічних питань», - зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Як свідчить аналітика, найбільше власників елітного житла у місті Луцьк і Луцькому районі та у місті Ковель. Відповідно, саме місцеві бюджети цих територіальних громад можуть розраховувати на найбільші суми податку на нерухоме майно від громадян.

ЧИТАТИ ЩЕ: П'ЯТЬ НАЙДОРОЖЧИХ МАЄТКІВ НА ВОЛИНІ, ВИСТАВЛЕНИХ НА ПРОДАЖ

Поки не варто надто сподіватися на суттєві додаткові надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки територіальним громадам Турійського, Старовижівського, Локачинського, Любешівського, Ратнівського та Володимир-Волинського районів. У цих районах від 1 до 5 власників розкішного житла.

Нагадаємо, що фізичні особи в 2015 році сплачують податок на нерухомість за 2014 року за ставками, які діяли в 2014 році.

Протягом 60 календарних днів з дня отримання повідомлення - рішення від органу ДФС власники нерухомості зобов’язані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити.

Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, які володіють квартирою/ квартирами загальною площею більше 120 і будинком/будинками, загальна площа якого перевищує 250 метрів квадратних, різними видами нерухомості, загальна площа яких сумарно перевищує 370 метрів квадратних.

За загальну площу житлової нерухомості, що перевищує 60 метрів квадратних для квартир і будинків більше 120 метрів квадратних, податок на нерухоме майно волиняни сплачуватимуть вже у 2016 році.

Так, в Україні законодавчо визначено, що не підлягають оподаткуванню квартири до 60 метрів квадратних. Це - виключно верхня межа, за якою може оподатковуватися нерухомість. Однак, згідно з законодавством, місцеві громади приймають рішення: чи потрібен їм податок на нерухомість чи ні, яка ставка такого податку буде застосовуватися.

Що стосується власне Луцька, то, нагадаємо, міська рада прийняла рішення про те, скільки платитимуть лучани за житлову нерухомість. Депутати своїм голосуванням встановили площу, яка не оподатковується, а це - 70 метрів квадратних для квартир і 140 метрів квадратних для будинків. Ставку депутати спочатку встановили максимальною: 2%.

Пізніше з ініціативи члена депутатської групи «Новий Луцьк» Ігоря Поліщука депутати зменшилии ставку податку на житлову нерухомість. Якщо раніше вона становила 2%, то тепер її знизили до 1%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ще раз! Показати IP 7 Липня 2015 13:49
от ви так написали що не зрозуміло яка площа неоподатковується. Чи це 60/120 чи це 70/140...
Greta до Ще раз! Показати IP 7 Липня 2015 14:20
дякуємо за зауваження. Роз'яснюємо: в Україні законодавчо визначено, що не підлягають оподаткуванню квартири до 60 метрів квадратних. Це - виключно верхня межа, за якою може оподатковуватися нерухомість. Однак, згідно з законодавством, місцеві громади приймають рішення: чи потрібен їм податок на нерухомість чи ні, яка ставка такого податку буде застосовуватися.У місті Луцьку депутати визначили, що це буде - 70 метрів квадратних для квартир і 140 метрів квадратних для будинків.
Ната Показати IP 7 Липня 2015 15:40
Як порахувати, якщо дві квартири в різних містах?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus